Odjeća za pustolovna putovanja
Prirodna vlakna poput svile i vune, koliko god mislili da su otporna, neće izdržati pustolovna putovanja. ...
Pospremanje u svrhu zdravlja
Ovi kišoviti jesenski dani, kada nam se ne izlazi na dosadnu jesenku kišu, najbolji su za čišćenje od stvari koje obično zanemarujemo. ...
Prigodna poštanska marka “350 godina Sveučilišta u Zagrebu”
Od 1874. ukupno je više od pola milijuna studenata završilo studij na Sveučilištu u Zagrebu, a danas je po veličini među 15 najvećih sveučilišta u Europi. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Prehrana
Žitarice su najbolji izbor budući da u sebi imaju: Zajutrak za dijabetičare 12.02.2014. 15:48
Zajutrak za dijabetičare
Vlakna se bore protiv srčanih oboljenja - ubojica broj 1. To mogu, budući da snižavaju razinu kolesterola.

Stručnjaci preporučaju da ...
više...
Zajutrak neka bude jednostavan, a na stolu neka za svakoga bude ponešto Dijete i zajutrak 31.01.2014. 09:27
Dijete i zajutrak
Roditelji svojoj djeci moraju pružati uzor svojim vladanjem jer se samo riječima postiže vrlo malo. ...
više...
Uvijek je dobro imati nekoliko boca šampanjca u kući Čime i kako napuniti privatni podrum 25.01.2014. 19:22
Čime i kako napuniti privatni podrum
Predlažem da vina prvo kušate, a tek nakon toga kupite, jer su mnoga vina skupa. ...
više...
Izbjegnite podsmješljiv pogled konobara Tatar, tartar, tarator - nije isto! 10.01.2014. 14:57
Tatar, tartar, tarator - nije isto!
Što ćete dobiti u gostionici naručite li tatarski biftek, tartar umak ili tarator salatu? ...
više...
Naputci za jelo Za svako jelo izrasla je po jedna začinska biljka! 09.01.2014. 15:26
Za svako jelo izrasla je po jedna začinska biljka!
Najbolje je začinsko bilje primjenjivati svježe i štedljivo, kako ne bi prekrilo okus mesa! ...
više...
Poznato je kako liječnici propisuju čašu crvenog vina kao lijek protiv kardivaskularnih oboljenja Vino i mladež 06.12.2013. 17:38
Vino i mladež
U Dalmaciji je običajdjeci još u vrlo ranoj životnoj dobi davati da kušaju i pomalo piju vino ...
više...
Kako polaskati prijatelju Što su jeli stari Rimljani 29.11.2013. 15:27
Što su jeli stari Rimljani
Na jelovniku su se nalazili i pečeni papagaji kao i puževi punjeni svinjskim i golubljim mesom. ...
više...
Izbjegavajte prestroge dijete Neuspješna dijeta 06.11.2013. 16:45
Neuspješna dijeta
Dijetu prihvatite kao neku vrstu liječenja tijekom kojeg se morate pridržavati izvjesnih uputa. ...
više...
Zato času dobrog vina u ruku i živjeli vi meni stotinu godina. Gemišt i bevanda 02.11.2013. 14:14
Gemišt i bevanda
Život je kratak da biste pili loša vina, a kamoli da biste vina miješali sa vodom. ...
više...
Ono smo što jedemo Zlatna pravila stola 30.10.2013. 11:08
Zlatna pravila stola
Ne živcirajte se prije ili poslije jela budući da to može štetiti probavi. ...
više...
Oprez kod naslova koji počinju sa “aromatski …” ili sadrže slično Glutamat – napad na mozak 27.10.2013. 11:40
Glutamat – napad na mozak
Ne kupujte proizvode koji sadrže glutamat, sredstva za pojačavanje okusa ili E-brojeve serije 600 (npr. E 605). ...
više...
Jelo bez vina je kao dan bez sunca Vinski bonton 22.10.2013. 20:05
Vinski bonton
Vino, u pravilu, možete piti tijekom cijelog dana. ...
više...
“Classic Bourbon” zrije znatno brže od suparnika iz znatno blaže Škotske i Irske Bourbon - viski koji leži i zrije u otvorenim sjenicima 23.09.2013. 12:34
Bourbon - viski koji leži i zrije u otvorenim sjenicima
Bourbon je jedna vrsta Coca-Cole među destilatima. ...
više...
Što je Dalmatincima maslinovo ulje, kontinentalcima bi moglo biti ulje uljane repice Ulje uljane repice - svestrano i dobro 13.09.2013. 13:47
Ulje uljane repice - svestrano i dobro
Budući da je riječ o ulju koje je posebno kvalitetno proizvedeno moramo ga i koristiti za kvalitetne stvari. ...
više...
Ova je hrana i dalje bila najpopularnija u Italiji Pizza iz Kamenog doba 16.08.2013. 19:46
Pizza iz Kamenog doba
U Pompejima je otkrivena preteča suvremene pizzerije - mjesto za pripremu pizze s alatom koji se koristio prilikom pečenja i komadići pizze. ...
više...
Vodku se može proizvesti iz bilo čega što sadrži škrob ili šećer Vodka 15.08.2013. 12:59
Vodka
Za Pabla Picassa su tri najvažnije osobitosti poslijeratne francuske kultur "Moderni jazz, Brigitte Bardot i poljska vodka". ...
više...
Budi jak! Bjelančevine izgrađuju mišićje, djeluju kao glasnici u optoku krvi 11.08.2013. 16:08
Bjelančevine izgrađuju mišićje, djeluju kao glasnici u optoku krvi
Meso je najvredniji izvor proteina. ...
više...
Što znači naziv nekog jela Kuhinjski leksikon 10.08.2013. 21:29
Kuhinjski leksikon
Slow food je pokret protiv kulture brze prehrane. ...
više...
U polusatnoj šetnji izgubimo samo 40 do 50 kalorija Najveće zablude u prehrani i dijeti 06.08.2013. 23:00
Najveće zablude u prehrani i dijeti
Danas ima gotovo dva puta više predebelih ljudi od prije dvadeset godina zato jer griješimo... ...
više...
Između Adelaidea i Helsinkija se dnevno ispija preko pola milijarde šalica, Vrijeme je za čaj 30.07.2013. 17:42
Vrijeme je za čaj
Za čajeve kao i za kavu vrijedi: dobra voda ih oživljava, loša voda ih kvari. ...
više...

  Stranica 8 od 12
1 2 3 4 5 6 7 [8]  9 10