Prodaja kineskih 5G pametnih telefona trebala bi doseći 140 milijuna komada 2020. godine
Kineska prodaja 5G pametnih telefona u srpnju iznosila je blizu 14 milijuna komada, što je 239 posto više u odnosu na siječanj ...
Plesni stilovi koji će vam poboljšati tjelesnu spremnost
Ples je jedan od najvažnijih načina rješavanja kalorija, a istovremeno se zabavljate. ...
Stvari koje nikako ne pripadaju u perilicu rublja
Ako želite uštedjeti novac i ako želite da vaša perilica rublja dobro i dugo radi, onda budite oprezni da sljedeći predmeti ne uđu u nju. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Prehrana
Svi sastojci potiču iz ostave ili kuhinje i lako ih je pripremiti
Objavljeno: 06.09.2020. 06:48  
Prehranom protiv covida-19
Prehranom protiv covida-19

Sve je oko nas, samo treba posegnuti rukom i ojačati tijelo protiv korona virusa.

Vitamin C i beta-karoten

Što kažete na biljne štapiće s malo humusa, umočenih u jogurt ili salsu? Jesti kuhanu mrkvu i ciklu, a repu i kriške rajčice jesti s omiljenim dipom. Svi sastojci su uvijek u kući i imaju bakterije prijateljske prema našim crijevima – prebiotike, jer su korijensko povrće. Ono je bogato vitaminom C koji je snažan lijek protiv svih upala i bolesti. Cikla je bogata vlaknima, hranom za crijeva, folatima, hranjivim tvarima i vitaminom C. Jedenjem ovih biljaka može biti jutarnji poticaj za vaš imunitet. 

Mango

Bojite li se jesti mango misleći kako ćete dobiti na težini pojevši ga za jačanje imuniteta? Eh, tada niste trebali preispitati svoj način prehrane i shvatiti da voće s niskim glikemijskim indeksom ne stvara težinu, već pomaže u gubitku kilograma u usporedbi s jedenjem kolača ili pakirane hrane koja šteti crijevima. Počnite jesti jedan mango dnevno! Snižava kolesterol, potiče zdrav rad crijeva i bogat je antioksidansima. Još ima i puno mikronutrijenata poput bakra, folata i vitamina C koji pomažu našem tijelu da stvara ratnike protiv bolesti: bijela krvna zrnca. Mango zaista doslovno brzo podižu imunitet.

Kurkuma

Kao što znamo, kurkuma je čudesni indijski super junak čiji se sastojak kurkinoidom bori protiv raka. Treba ga što više koristiti kao nadopunu hrani. Snažan je antioksidans dobar za borbu protiv slobodnih radikala i upala koji su temeljni uzrok svih bolesti. Najbolje je popiti pola čajne žličice umiješane u vodu ili toplo mlijeko. Ili je dodajte u čašu sa sokom od mrkve i cikle.

 

Svi gornji sastojci potiču iz ostave ili kuhinje i lako ih je pripremiti. Ojačajte crijeva i stanice tijela kako biste poboljšali i ojačali svoj imunitet prema covidu-19.

______________________

Važna napomena: Ovaj je članak ne smijete koristiti za samodijagnozu ili samoliječenje niti može zamijeniti posjet liječniku.

  isprintaj članak