Novozelandski portal AJ Hackett je tražio da napravi dogovor s Vanuatuom oko prava na bungee jumping
Na otoku Pentecost, jednom od 83 otoka koji čine Vanuatu, stanovnici vezuju vinovu lozu oko gležnjeva prije negoli skoče s 10-metarske drvene platforme. ...
Bečki javni prijevoz postavio nevjerojatan rekord
Autobusi i ovaj put prednjače po prijeđenoj udaljenosti – protekle su godine prevalili čak 39,6 milijuna kilometara. Slijede ih tramvaji s 22,9 milijuna te vlak ...
Biti elegantan muškarac
Postoje stvari o kojima ne razmišljamo, ali su toliko bitne za dojam koji ostavljamo. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Zdravlje
Pogreške u rukovanju kondomom mogu dovesti do neželjene trudnoće
Objavljeno: 07.06.2019. 06:55  
Premali kondom donosi nevolje
Premali kondom donosi nevolje

Premalim kondomom možete uzrokovati bol ili probleme s optokom krvi u udu. Ako je prevelik spast će s uda, sjeme može ući u rodnicu i nema daljnje zaštite. Odlučujuće za pravi kondom nije duljina muškog spolnog uda, već njegov promjer.

Nema više nikakve isprike - osigurajte mu mjesto u svome džepu ili torbici i slijedite tisućljetnu tradiciju najboljih ljubavnika u povijesti čovječanstva.

 

Važno je znati

Pogreške u rukovanju kondomom mogu dovesti do neželjene trudnoće. Čak i dodirivanje ženskog spolovila s neopranom rukom kojom je kondom nakon odnosa uklonjen može dovesti do trudnoće budući da se sjeme može izliti na ruku. Također postoji veliki broj muškaraca kod kojih se tijekom predigre spolovilo navlaži tekućinom iz prostate u kojoj može biti sjeme što opet dovodi do mogućnosti da sjeme završi na vanjskoj strani prezervativa

i time bude uneseno u rodnicu. Stoga je najbolje koristiti kondome premazane spermicidima.

 

Ako nije do kraja navučen može doći do kliznuća tijekom spolnog čina

Ako spremnik za spermu, koji se nalazi na vrhu kondoma, prilikom navlačenja ne stisnite zadržat će se zrak u njemu pa može doći do pucanja prezervativa kao i kad je navučen predaleko preko glavića.

Dugi nokti također mogu oštetiti kondom kod vađenja iz paketića ili kidanja zubima. Isto je opasno istovremeno, za vrijeme spolnog čina, prstima stimulirati spolovilo žene.

Kada koristite maziva na bazi ulja kao što su losion za tijelo, ulje za masažu,

ulja za dojenčad, vazelin ili određene spermicide kao što su vaginalni čepići, ili upražnjavate neke homeopatske terapije, doći će do oštećenja lateksa u manje od pet minuta čime može propustiti viruse. Bolje je koristiti sredstva za podmazivanje na bazi vode i silikona. Treba se savjetovati s liječnikom ukoliko koristite lijekove za spolovilo.

 

Korištenje (u odnosu na veličinu uda)

Malim kondomom možete uzrokovati bol ili probleme s optokom krvi u udu. Ako je prevelik spast će s uda, sjeme može ući u rodnicu i nema daljnje zaštite. Odlučujuće za pravi kondom nije duljina muškog spolnog uda, već njegov promjer.

 

Ah, ta velilčina!

I za kraj dodajmo da prosječna veličina dignutog spolnog uda odraslog muskarca iznosi između 13 i 15 centimetara, tako da ovaj podatak svakako uzmete u obzir ukoliko se u skoro vrijeme odlučite na ovaj nestašni pokus. 

  isprintaj članak