Znate li išta o kopačima zlata?

Garimpeiro (rudar - kopač) u Brazilu ili Mozambiku, galamsey u Gani ili rudari nindže u Mongoliji često su okosnica lokalnih gospodarstava. ...
Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Pauk i kako ga se riješiti
Ako ih se želite riješiti nemojte im nauditi, ali ni sebe i svoje izložiti opasnim kemikalijama. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Jelo za prste oblizati
Objavljeno: 03.01.2019. 18:14  
Primavera od teletine i janjetine
Primavera od teletine i janjetine

Primavera od teletine i janjetine 

 

Sastojci (za 4 osobe):

8 komada janjećeg kotleta po 50 g

8 komada telećeg fileta po 60 g

 

Ukras:

grančica ružmarina

 

Pesto od medvjeđeg luka: 

40 ml maslinovog ulja

25 g pinijinih sjemenki, prženih

25 g parmezana, svježe naribanog

32 g medvjeđeg luka

sol

 

Pire od medvjeđeg luka:

600 g krumpira, brašnastog

sol

muškat 

50 g maslaca

120 ml vrućeg mlijeka

pesto od medvjeđeg luka prema ukusu

 

Povrće od mahuna graška, korabica i mrkve:

200 g mrkve, narezati na prutiće, popariti

200 g korabice, narezati na prutiće, popariti

200 g graška šećerca  

sol

maslac

peršin, nasjeckan

 

Krema od avokada i manga:

50 g avokada

limunov sok

50 ml vode

sol

maslinovo ulje

25 g manga

 

Palačinke od avokada i manga:

2 komada palačinki

(1 porcija - 1/2 palačinke)

40 g manga, izrezan na kockice 

 

Panada:

80 g mrvica

20 g peršina, nasjeckanog

40 g sjemenki bundeve, nasjeckanih

 

Priprema:

Janjeće kotlete i teleće filete začiniti i ispeći na žaru. 

Od svih sastojaka peste od medvjeđeg luka napraviti pire štapnim mikserom. 

Oguljene krumpire kuhati u slanoj vodi, procijediti, pasirati, miješati s maslacem, soli i muškatom dok ne postanu glatki, lagano umiješati vruće mlijeko. Pire držati na toplom kako se ne bi sasušio, zaliti s malo mlijeka i prekriti. 

Mrkve i korabicu narezati na prutiće i popariti. Zapržiti u maslacu s mahunama graška šećerca, začiniti sa soli i peršinom. 

Za kremu od avokada i manga napraviti od svih sastojaka pire štapnim mikserom, začiniti i kušati. 

Palačinke premazati kremom od avokada i manga, posuti kockicama manga, zarolati, prepoloviti, panirati i peći u fritezi. 


  isprintaj članak