Magarac
U oba Zavjeta magarca se spominje čak 173 puta. ...
Batman u Turskoj
Turisti ne odole slikati se. ...
Nevjerojatni zakoni o seksu
Prevarena žena smije ubiti svoga supruga, ali isključivo golim rukama. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Jelo za prste oblizati
Objavljeno: 03.01.2019. 18:14  
Primavera od teletine i janjetine
Primavera od teletine i janjetine

Primavera od teletine i janjetine 

 

Sastojci (za 4 osobe):

8 komada janjećeg kotleta po 50 g

8 komada telećeg fileta po 60 g

 

Ukras:

grančica ružmarina

 

Pesto od medvjeđeg luka: 

40 ml maslinovog ulja

25 g pinijinih sjemenki, prženih

25 g parmezana, svježe naribanog

32 g medvjeđeg luka

sol

 

Pire od medvjeđeg luka:

600 g krumpira, brašnastog

sol

muškat 

50 g maslaca

120 ml vrućeg mlijeka

pesto od medvjeđeg luka prema ukusu

 

Povrće od mahuna graška, korabica i mrkve:

200 g mrkve, narezati na prutiće, popariti

200 g korabice, narezati na prutiće, popariti

200 g graška šećerca  

sol

maslac

peršin, nasjeckan

 

Krema od avokada i manga:

50 g avokada

limunov sok

50 ml vode

sol

maslinovo ulje

25 g manga

 

Palačinke od avokada i manga:

2 komada palačinki

(1 porcija - 1/2 palačinke)

40 g manga, izrezan na kockice 

 

Panada:

80 g mrvica

20 g peršina, nasjeckanog

40 g sjemenki bundeve, nasjeckanih

 

Priprema:

Janjeće kotlete i teleće filete začiniti i ispeći na žaru. 

Od svih sastojaka peste od medvjeđeg luka napraviti pire štapnim mikserom. 

Oguljene krumpire kuhati u slanoj vodi, procijediti, pasirati, miješati s maslacem, soli i muškatom dok ne postanu glatki, lagano umiješati vruće mlijeko. Pire držati na toplom kako se ne bi sasušio, zaliti s malo mlijeka i prekriti. 

Mrkve i korabicu narezati na prutiće i popariti. Zapržiti u maslacu s mahunama graška šećerca, začiniti sa soli i peršinom. 

Za kremu od avokada i manga napraviti od svih sastojaka pire štapnim mikserom, začiniti i kušati. 

Palačinke premazati kremom od avokada i manga, posuti kockicama manga, zarolati, prepoloviti, panirati i peći u fritezi. 


  isprintaj članak