Iznenađujuće činjenice o fakultetima u SAD-u
Fakulteti se često međusobno natječu u tome koji je kampus najdomljiviji i koji će pridobiti najviše studenata. ...
Posjetili su 10 restorana brze hrane, nezadovoljni označavanjem alergena
Stručnjaci Međunarodnog instituta za potrošačka istraživanje (MIPOR) posjetili su 10 restorana brze hrane u pet slovenskih gradova i provjerili je li označavanj ...
Sa završenim studijem psihologije može se ostvariti krasan posao i napredovanje u njemu
Kako je područje psihologije toliko raznoliko, mogućnosti zaposlenja su beskrajne! ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Vrijeme zadržavanja posjetitelja ograničeno je na sat vremena
Objavljeno: 03.05.2020. 10:00  
Prirodoslovni muzej Rijeka otvoren za posjetitelje od danas, 4. svibnja
Prirodoslovni muzej Rijeka otvoren za posjetitelje od danas, 4. svibnja

Slika: Prirodoslovni muzej Rijeka

 

Od ponedjeljka, 4. svibnja 2020. godine, Prirodoslovni muzej Rijeka bit će opet otvoren za posjete, ali s novim privremenim radnim vremenom. Od ponedjeljka do petka bit će otvoren od 9 do 18 sati, a subotom od 9 do 14 sati, privremeno će ostati zatvoren nedjeljom, državnim praznicima i blagdanima.

Određeni su opasni dijelovi u izložbenom prostoru i izrađen je plan kretanja posjetitelja i zbog razvedenog i prilično malenog prostora. Stalne postave i izložbe istovremeno će moći razgledavati najviše pet posjetitelja, koji će morati imati pokrivena usta i nos te održavati međusoban razmak od najmanje dva metra, a ruke će dezinficirati na ulazu i još nekoliko mjesta unutar muzej. Prostor će biti redovito provjetravan, a sve površine dezinficirane. 

Vrijeme zadržavanja posjetitelja ograničeno je na sat vremena, a oni koji čekaju na ulaz moći će razgledati Botanički vrt i privremenu izložbu Biljni svijet s obje strane zida. 

Trenutno neće biti poučnih programa za skupine, ali je postave moguće razgledati služeći se aplikacijom Muzeja koja omogućava istraživanje svakog izloška, a u pripremi je i niz programa u prilagođenom obliku. 

U pripremi su on-line popularno-znanstvena predavanja Prirodoslovnog kluba Liburnija, Šašavi znanstvenici dobivaju pojašnjenja za izvedbu zabavnih pokusa u kućnom laboratoriju, program Educiraj se i zabavi uz #PMR trenutni je nadomjestak za prirodoslovne radionice. 

Posjetiteljski centar Kulturne rute Putovima Frankopana u Kraljevici bit će otvoren za posjet pod istim mjerama za sigurnost posjetitelja od utorka do subote od 10 do 18 sati.   

  isprintaj članak