Pauk i kako ga se riješiti
Ako ih se želite riješiti nemojte im nauditi, ali ni sebe i svoje izložiti opasnim kemikalijama. ...
Vinari Zagrebačke županije očekuju turiste
Snimljen video kao poticaj turističkom obilasku vinara Zagrebačke županije ...
Cvjetni balkoni su raskoš za oči
Nema svaki ljubitelj cvijeća vlastiti vrt. Ali već i cvjetna raskoš u prozorskoj kutiji za cvijeće razveseljava srce i oko! ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Vrijeme zadržavanja posjetitelja ograničeno je na sat vremena
Objavljeno: 03.05.2020. 10:00  
Prirodoslovni muzej Rijeka otvoren za posjetitelje od danas, 4. svibnja
Prirodoslovni muzej Rijeka otvoren za posjetitelje od danas, 4. svibnja

Slika: Prirodoslovni muzej Rijeka

 

Od ponedjeljka, 4. svibnja 2020. godine, Prirodoslovni muzej Rijeka bit će opet otvoren za posjete, ali s novim privremenim radnim vremenom. Od ponedjeljka do petka bit će otvoren od 9 do 18 sati, a subotom od 9 do 14 sati, privremeno će ostati zatvoren nedjeljom, državnim praznicima i blagdanima.

Određeni su opasni dijelovi u izložbenom prostoru i izrađen je plan kretanja posjetitelja i zbog razvedenog i prilično malenog prostora. Stalne postave i izložbe istovremeno će moći razgledavati najviše pet posjetitelja, koji će morati imati pokrivena usta i nos te održavati međusoban razmak od najmanje dva metra, a ruke će dezinficirati na ulazu i još nekoliko mjesta unutar muzej. Prostor će biti redovito provjetravan, a sve površine dezinficirane. 

Vrijeme zadržavanja posjetitelja ograničeno je na sat vremena, a oni koji čekaju na ulaz moći će razgledati Botanički vrt i privremenu izložbu Biljni svijet s obje strane zida. 

Trenutno neće biti poučnih programa za skupine, ali je postave moguće razgledati služeći se aplikacijom Muzeja koja omogućava istraživanje svakog izloška, a u pripremi je i niz programa u prilagođenom obliku. 

U pripremi su on-line popularno-znanstvena predavanja Prirodoslovnog kluba Liburnija, Šašavi znanstvenici dobivaju pojašnjenja za izvedbu zabavnih pokusa u kućnom laboratoriju, program Educiraj se i zabavi uz #PMR trenutni je nadomjestak za prirodoslovne radionice. 

Posjetiteljski centar Kulturne rute Putovima Frankopana u Kraljevici bit će otvoren za posjet pod istim mjerama za sigurnost posjetitelja od utorka do subote od 10 do 18 sati.   

  isprintaj članak