Uvjet maske: izbjegavajte diskriminaciju, spriječite isključenje
Maske su trenutno obavezne na mnogim mjestima. Diskriminacija ljudi koji su vani u javnosti bez zaštite usta nije neuobičajena. Nenošenje maski može imati zdrav ...
Okus seksa
Pojedeno utječe na okus tijela tijekom oralnog seksa. ...
Najčešće nesreće kod kuće
Koliko dom smatrali sigurnim, mjesto je mnogih nesreća. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Izdvojeno
Apple će zauzeti određeni tržišni udio nakon objavljivanja iPhonea s omogućenom 5G
Objavljeno: 29.09.2020. 16:25  
Prodaja kineskih 5G pametnih telefona trebala bi doseći 140 milijuna komada 2020. godine
Prodaja kineskih 5G pametnih telefona trebala bi doseći 140 milijuna komada 2020. godine

Procjenjuje se da će kineske isporuke 5G pametnih telefona 2020.godine doseći 140 milijuna komada, prema procjeni analitičara tvrtke za istraživanje tržišta Counterpoint Research.

Kineska prodaja 5G pametnih telefona u srpnju iznosila je blizu 14 milijuna komada, što je 239 posto više u odnosu na siječanj, što čini gotovo 50 posto ukupne kineske prodaje pametnih telefona. Isporuke kineskih proizvođača mobilnih telefona porasle su sa 72 posto u drugom tromjesečju na 79 posto u srpnju, prema analitičaru Tang Dingu iz Counterpoint Researcha.

Nagli porast isporuke kineskih 5G pametnih telefona može se pripisati brojnim razlozima, uključujući brzu komercijalizaciju 5G čipova srednje i niske klase proizvođača čipova poput Qualcomma, MediaTeka i Spreadtrum Communicationsa; visoka učinkovitost razvoja novih proizvoda od strane kineskih proizvođača mobilnih telefona i proizvođača originalnog dizajna; kineska učinkovita kontrola pandemije covida-19; i pokrivenost mrežom kineskih operatora i njihovo promicanje 5G podatkovnih planova.

Više od 600.000 baznih stanica 5G izgrađeno je i pušteno u upotrebu u Kini, ukupno povezujući preko 100 milijuna terminalnih uređaja, prema podacima objavljenim u Ministarstvu industrije i informacijske tehnologije zemlje.

Glavni kineski proizvođači, uključujući Huawei, Xiaomi, Oppo, Vivo, Realme i OnePlus, čine više od 80 posto isporuka 5G pametnih telefona u svijetu, dok će Apple zauzeti određeni tržišni udio nakon objavljivanja iPhonea s omogućenom 5G.

Kina je također najviše pridonijela prodaji 5G pametnih telefona u svijetu, a 72 posto svjetskog prihoda od 5G mobilnih telefona dolazi iz Kine, prema nedavnom istraživačkom izvješću tvrtke Counterpoint Research.

Većinu toga potaknuo je potisak Huaweija. Kineska prosječna prodajna cijena pametnih telefona porasla je 12 posto na godišnjoj razini.

  isprintaj članak