Neka vas ne zavara naziv | Objavljeno: 26.11.2020. 12:39 |
Proljetna salata
Potrebno:
zelena salata (više vrsta)
250 g mrkve
1 manji kvasac
1 svežanj rotkvica
200 g špinata
2 mlada luka
1 svežnjić vlasca
začinsko bilje (bosiljak, korijander, komorač)
150 g suhe šunke (pršuta) narezane
75 g parmezana u komadu
Za umak:
3-4 žlice limunovog soka
1 žlica livadnog meda
1 žlica ljućeg senfa
jadranska sol
papar
2 žlice octa
6 žlica maslinovog ili bučinog ulja
po želji balsamico octa
Priprema:
Salatu oprati, oguliti i narezati.
Krastavac oguliti i nasjeći na kolutove zajedno s rotkvicama.
Špinat oprati, odstraniti peteljku i posušiti ga.
Mladi luk očistiti i zajedno sa zelenim listovima isjeća na kolutove.
Zelenu salatu i ostale sastojke posložiti na tanjur, posuti usitnjenim vlascem i začinskim biljem.
Za vinegret pomiješati sve sastojke, dodati malo iskosanog luka i dobro promiješati. Preliti ga preko salate.
Na salatu posložiti šunku (pršut) i tanke listiće parmezana.
![]() |