Prodaja kineskih 5G pametnih telefona trebala bi doseći 140 milijuna komada 2020. godine
Kineska prodaja 5G pametnih telefona u srpnju iznosila je blizu 14 milijuna komada, što je 239 posto više u odnosu na siječanj ...
Plesni stilovi koji će vam poboljšati tjelesnu spremnost
Ples je jedan od najvažnijih načina rješavanja kalorija, a istovremeno se zabavljate. ...
Stvari koje nikako ne pripadaju u perilicu rublja
Ako želite uštedjeti novac i ako želite da vaša perilica rublja dobro i dugo radi, onda budite oprezni da sljedeći predmeti ne uđu u nju. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Pravni savjeti
Nema smanjenja cijene putovanja
Objavljeno: 20.01.2020. 10:27  
Provala u hotelski sef
Provala u hotelski sef

The Victoria Falls Hotel (Victoria Falls, Zimbabve), snimio: Željko Marušić

 

Putnici se oslanjaju na hotelske sefove smatrajući da su jamstvo zaštite osobne imovine, od novaca preko dokumenata do prijenosnih računala. Nažalost, to ipak nije tako i preporuka je da se sobom nosi što manje gotovine i plaćanja obavlja kreditnim ili debitnim karticama, ne nosi vrijedan nakit, a prijenosno računalo u slučaju nužde budući da ga kod turističkih putovanja u mnogočemu mogu zamijeniti mobiteli.

 

Prema mišljenju suda AG München, krađa iz hotelskog sefa u hotelskoj sobi ne predstavlja nedostatak putovanja i stoga ne daje pravo na smanjenje uplaćene cijene putovanja u putničkoj agenciji.

Iako će to utjecati na doživljaj putovanja, krađa spada samo u smetnju prilikom putovanja koja proizlazi iz općih životnih opasnosti. (AG München, presuda od 6.8.2015. godine, Az. 275 C 11538/15).

  isprintaj članak