Hotel Russo-Balt u Moskvi - nevjerojatan hotel za ljubitelje secesije
Ako se želite osjećati pravim aristokratom, izaberite najbolji luksuzni butik hotel u Moskvi - hotel Russo Balt Moskva. ...
Jeste li seksi?
Ukus u oblačenju pokazuje, htjeli to ili ne, vaš smisao za erotsko prikazivanje. ...
Taj predivni Peking uskoro na programu HRT-a
HRT od 12. svibnja počinje s emitiranjem dokumentarnih filmova pod nazivom Taj predivni Peking. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Cikloturizam je jedan od najbrže rastućih turističkih proizvoda
Objavljeno: 01.09.2020. 21:16  
Prva biciklistička EuroVelo web stranica o Hrvatskoj
Prva biciklistička EuroVelo web stranica o Hrvatskoj

Hrvatska turistička zajednica, izradila je novu internetsku stranicu posvećenu hrvatskom dijelu nove Sredozemne biciklističke rute EuroVelo 8, u sklopu EU projekta Medcycletour, u kojem aktivno sudjeluje kao jedan od osam projektnih partnera. Ova interaktivna stranica na hrvatskom i engleskom jeziku pomoći će u planiranju cikloturističkog odmora i boljem snalaženju u sedam hrvatskih turističkih regija kroz koje prolazi EuroVelo 8 biciklistička ruta u Hrvatskoj.

„Cikloturizam je jedan od najbrže rastućih turističkih proizvoda koji i u ovim tržišnim okolnostima može dati značajan doprinos turističkim kretanjima obzirom da se radi o cjelogodišnjoj, zdravoj i sigurnoj aktivnosti” - istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Nova stranica poziva na istraživanje i otkrivanje prirodnih ljepota, kulturnih znamenitosti i bogate turističke ponude odredišta na obali, otocima i zaleđu, nudeći informacije o dvadeset glavnih i osam alternativnih hrvatskih dionica sredozemnog pravca. Hrvatska dionica obuhvaća cijelu obalu od Istre do Dubrovnika, dugačku 1116 kilometara, dok ukupna dužina cijele sredozemnog pravca, od Cadiza do Cipra, iznosi oko 7500 km te prolazi kroz najprivlačnije predjele Španjolske, Francuske, Monaka, Italije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije, Grčke i Cipra.

„ Cikloturisti putuju s malo prtljage i troše u prosjeku više. Svakako je glavni uvjet za razvoj cikloturizma kvalitetna infrastruktura, povezivanje svih sudionika u turizmu, od ustanova kulture do obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava" - izjavila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Podsjetimo, Hrvatska je uključena u EuroVelo mrežu biciklističkih ruta, koje povezuju cijeli europski kontinent putem 17 biciklističkih pravaca u dužini od 90 tisuća kilometara, kroz 42 europske države. Označenim rutama diljem Europe mogu se koristiti turisti na izletima, oni koji su na višednevnim i višemjesečnim putovanjima te domaće stanovništvo koje kraćim dionicama EuroVelo rute prolazi u svakodnevnom kretanju biciklom ili u njima uživa na biciklističkim izletima.

  isprintaj članak