Život bez muke i nereda
Jeste li se sjetili kupiti jeftinu plastičnu foliju i njome zaštititi radnu površinu prilikom rada za koji smatrate da će je dosta zaprljati? Kad završite jedno ...
Pet načina kako pronaći pravog životnog partnera
Postoje razne stvari koje nekome mogu otežati pronalazak srodne duše, počevši od previše zauzetosti poslom, nespojivosti itd. Postoje čak i oni koji su odlučili ...
Kostarika je proglašena najsretnijom zemljom u Latinskoj Americi
Ovo istraživanje mjeri očekivano trajanje života, BDP po stanovniku, doživljaj korupcije, slobodu donošenja odluka, podršku drugih ljudi u teškim vremenima i ve ...
Anketa


Portugizac Plešivica: prvo mlado vino koje obilježava jesen!
Objavljeno: 07.10.2020. 21:40  
Prvo kušanje vina Portugizac Plešivica u subotu, 10. listopada u Zagrebu
Prvo kušanje vina Portugizac Plešivica u subotu, 10. listopada u Zagrebu

Snimila: Vedrana Orlović

Pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te podršku turističkih zajednice Zagrebačke županije i Jastrebarskog, prvo mlado vino Portugizac Selection predstavit će devet vinogradara s Plešivice: Drago Ciban, Branko Puščak, Željko Vukoder, Zdenko Vučinić, Robert Braje, Josip Braje, OPG Majcenović Nadica, Željko Gregorić i Plešivica PZ, koji su izabrali najkvalitetnije grožđe i preradili ga u Poljoprivrednoj zadruzi Plešivica. Ove godine proizvedeno je 1000 litara mladog vina - Portugizac Selection.

Prvo u nizu kušanja mladog vina iz ovogodišnje berbe, održat će se u subotu, 10. listopada 2020., od 12 do 15 sati, kada će se Portugizac Plešivica Selection 2020., zavrtiti u čašama poznate vinske kuće Witrina u Vlaškoj ulici 7, na Europskom trgu u Zagrebu.

Uz zajamčenu kakvoću po odličnoj cijeni od 35 kn, zaljubljenici u vino će nakon kušanja svoje čaše zamijeniti za butelju, koju s lakoćom mogu sljubiti uz nedjeljni ručak. 

Ovogodišnju berbu odlikuju manji prinosi te dobra kakvoća grožđa s visokim sladorom i ugodnim kiselinama. Mlado vino je tamnocrvene boje, lijepe sortne arome i ugodnog voćnog okusa. U ove jesenje dane, može se lijepo sljubiti s jelima od divljači, tamnim mesom te nezaobilaznim kestenima, sirevima, copanjekom, krvavicama, pečenicama s restanim krumpirom i dinstanim zeljem, buncekom, domaćom puricom, patkama te ostalim tradicionalnim jelima.

  isprintaj članak