Lički proizvodi u NP Plitvička jezera
I ove godine je otvoreno prodajno mjesto Lika Quality s ličkim proizvodima u NP Plitvička jezera. ...
Aleja duhova u Indiji
Praćenje ovih svjetala može natjerati ljude da izgube orijentaciju i čak dovesti do utapanja ...
Šarene maske za lice dobivaju na popularnosti u Južnoj Koreji
Poznata glumica Kim Hye-soo objavila je na društvenim mrežama svoju fotografiju s maskom neonske boje. Fotografija je privukla velik broj klikova i lajkova. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Izdvojeno
Za Napoleona novine vrijede više nego 300.000 vojnika
Objavljeno: 11.05.2017. 07:56  
Pulitzer je, uz Williama R. Hearsta, “krivac” što je žuto novinarstvo postalo dio struke
Pulitzer je, uz Williama R. Hearsta, “krivac” što je žuto novinarstvo postalo dio struke

Najvažnija nagrada u novinarskom svijetu nosi ime Josepha Pulitzera, koji je ujedno i začetnik jedne od najcjenjenijih škola novinarstva na svijetu, one na njujorškoj Columbiji. S druge strane, Pulitzer je, uz Williama R. Hearsta, “krivac” što je žuto novinarstvo postalo dio struke, s obzirom na tehnike koje su koristili u svojim listovima New York World i The New York Journal.

Napisao: Mislav Lugonjić, Global

Carl Bernstein i Bob Woodward, novinari Washington Posta, napisali su knjigu “Svi predsjednikovi ljudi”, u kojoj su detaljno opisali otkrivanje afere Watergate. Njihovo otkriće prisluškivanja novinara bilo je toliko veliko da je predsjednik Richard Nixon, nakon objave informacija, postao prvi američki predsjednik koji je podnio ostavku na tu dužnost.

Makedonski novinar Vlado Taneski pisao je o ubojstvima triju žena u Kičevu, da bi se poslije ispostavilo da je upravo on ubojica. Otkriven je tako što je objavljivao pojedinosti o ubojstvima koje policija nije dala u javnost.

Jednom je Klemens von Metternich, austrijski državnik, izjavio da za Napoleona novine vrijede više nego 300.000 vojnika, što dovoljno govori o važnosti medija čak i u 19. stoljeću. Glavni Napoleonov propagandni list bio je Le Moniteur.

  isprintaj članak