Bosch i Mercedes-Benz pokreću pilot-projekt za uslugu automatiziranog prijevoza u San Joseu
Automatizirana vozila S-klase opremljena Boschevim i Mercedes-Benzovim sustavom vožnje i softverom pružaju uslugu prijevoza između zapadnog San Josea i središta ...
U kojoj zemlji pršti od orgazma?
Sve vrvi trgovinama seksi igračkama, raznim spolno poticajnim materijalima, pornografskim filmovima i slično. ...
Krovovi bečkog metroa postaju postrojenja za proizvodnju solarne energije
Dobivenu će se energiju trošiti odmah na mjestu proizvodnje za pogon dizala, pokretnih stuba i rasvjetu. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Izdvojeno
Za Napoleona novine vrijede više nego 300.000 vojnika
Objavljeno: 11.05.2017. 07:56  
Pulitzer je, uz Williama R. Hearsta, “krivac” što je žuto novinarstvo postalo dio struke
Pulitzer je, uz Williama R. Hearsta, “krivac” što je žuto novinarstvo postalo dio struke

Najvažnija nagrada u novinarskom svijetu nosi ime Josepha Pulitzera, koji je ujedno i začetnik jedne od najcjenjenijih škola novinarstva na svijetu, one na njujorškoj Columbiji. S druge strane, Pulitzer je, uz Williama R. Hearsta, “krivac” što je žuto novinarstvo postalo dio struke, s obzirom na tehnike koje su koristili u svojim listovima New York World i The New York Journal.

Napisao: Mislav Lugonjić, Global

Carl Bernstein i Bob Woodward, novinari Washington Posta, napisali su knjigu “Svi predsjednikovi ljudi”, u kojoj su detaljno opisali otkrivanje afere Watergate. Njihovo otkriće prisluškivanja novinara bilo je toliko veliko da je predsjednik Richard Nixon, nakon objave informacija, postao prvi američki predsjednik koji je podnio ostavku na tu dužnost.

Makedonski novinar Vlado Taneski pisao je o ubojstvima triju žena u Kičevu, da bi se poslije ispostavilo da je upravo on ubojica. Otkriven je tako što je objavljivao pojedinosti o ubojstvima koje policija nije dala u javnost.

Jednom je Klemens von Metternich, austrijski državnik, izjavio da za Napoleona novine vrijede više nego 300.000 vojnika, što dovoljno govori o važnosti medija čak i u 19. stoljeću. Glavni Napoleonov propagandni list bio je Le Moniteur.

  isprintaj članak