Novozelandski portal AJ Hackett je tražio da napravi dogovor s Vanuatuom oko prava na bungee jumping
Na otoku Pentecost, jednom od 83 otoka koji čine Vanuatu, stanovnici vezuju vinovu lozu oko gležnjeva prije negoli skoče s 10-metarske drvene platforme. ...
Bečki javni prijevoz postavio nevjerojatan rekord
Autobusi i ovaj put prednjače po prijeđenoj udaljenosti – protekle su godine prevalili čak 39,6 milijuna kilometara. Slijede ih tramvaji s 22,9 milijuna te vlak ...
Biti elegantan muškarac
Postoje stvari o kojima ne razmišljamo, ali su toliko bitne za dojam koji ostavljamo. ...
Anketa


Visualia Festival 2018. - A Different Kind of Innovation
Objavljeno: 27.03.2018. 06:38  
Pulski festival svjetlosti Visualia bit će održan od 13. do 15. rujna

Do 1. travnja otvoren je poziv mladim, novim umjetnicima i svima koji se tako osjećaju da se prijave i predstave svoje svjetlosne kreacije i umjetničke instalacije povezane sa svjetlom na prvom festivalu svjetla u Hrvatskoj, a pojedinosti su na web stranici www.festival-visualia.com.

Visualia Festival je prvi festival svjetla u Hrvatskoj koji predstavlja svu čaroliju i ljepote novih tehnologija i audiovizualnih umjetnosti. Sastavni je dio kulturnih priredbi grada Pule, a organizira ga Udruga Sonitus u suradnji s Turističkom zajednicom grada te brojnim partnerima. Ciljevi festivala su promicanje suvremenih radova iz područja audiovizualne umjetnosti te doprinos povećanju kulturnog kapitala, isticanju umjetničkih vrijednosti i postizanju koristi za zajednicu i društvo.

Važan je i edukativni aspekt budući da je Festival usmjeren na domaće umjetničke i stvaralačke snage kojima otvara prostor za predstavljanje. Oko Visualia grupe tijekom godina prošlo je dvadesetak umjetnika koji stvaraju i čine nove umjetničke snage kako festivala tako i Pule. Trodnevni festival privuče oko 10 tisuća posjetitelja.

I ove godine će biti održana noćna atletska utrka "Xica.

  isprintaj članak