Čuda spolnosti
Muški fetus ima sposobnost erekcije dok je majka u zadnjem tromjesečju trudnoće. ...
Uvjet maske: izbjegavajte diskriminaciju, spriječite isključenje
Maske su trenutno obavezne na mnogim mjestima. Diskriminacija ljudi koji su vani u javnosti bez zaštite usta nije neuobičajena. Nenošenje maski može imati zdrav ...
Okus seksa
Pojedeno utječe na okus tijela tijekom oralnog seksa. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Osam čaša užitka
Objavljeno: 13.01.2021. 08:55  
Punč od crnog vina
Punč od crnog vina

Punč od crnog vina

Sastojci za 8 čaša

 

Potrebno:

1 naranča

1,5 l crnog vina (Plava frankovka)

3 klinčića

1 mali komadić štapića cimeta

1 šećerni stup (stožac od šećera)

300 ml ruma (40-postotnog)

sok limuna

može dodatno voće po izboru za ukrašavanje

 

Priprema:

Oprati naranču i obrisati je da bude suha. Malim nožićem ili guljačem za povrće oguliti narančinu koru u obliku tanke spirale.

Vino zagrijati zajedno s korom naranče, klinčićima i cimetom u vatrootpornoj zdjeli (najbolje da je od bakra) i održavati toplim na okruglom grijaču štednjaka.

Poseban pribor za pripremu punča, vatrena kliješta, staviti preko posude i na njih položiti šećerni stožac koji natopiti rumom i zapaliti. Zatim pomalo šećer natapati preostalim rumom uz pomoć žlice ili male kutljače sve dok se šećer potpuno ne otopi u vino.

Prema ukusu, u vino dodati nekoliko kapi limunovog soka i po mogućnosti još gorući punč uliti u čaše.

 

Priprema traje približno 45 minuta.

  isprintaj članak