Argentina dopušta odabir spola "x" u osobnim dokumentima
Međunarodna organizacija za civilno zrakoplovstvo (ICAO) već prepoznaje osobne dokumente s rodom x, koji uključuju ljude koji se identificiraju izvan tradiciona ...
Pogledajte kako odmara zgodni Fran
Fran FM posljednjih mjeseci stalno puni medije. Njegove pjesme „Influencerica“ i „Me gusta“ postale su sastavni dio svakog radijskog glazbenog programa, no prij ...
Njega biljaka za vrijeme odmora
Ako niste u mogućnosti povjeriti brigu prijateljima oko zalijevanja cvijeća dok ste odsutni, primijenite neki od načina automatskog zalijevanja ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Osam čaša užitka
Objavljeno: 13.01.2021. 08:55  
Punč od crnog vina
Punč od crnog vina

Punč od crnog vina

Sastojci za 8 čaša

 

Potrebno:

1 naranča

1,5 l crnog vina (Plava frankovka)

3 klinčića

1 mali komadić štapića cimeta

1 šećerni stup (stožac od šećera)

300 ml ruma (40-postotnog)

sok limuna

može dodatno voće po izboru za ukrašavanje

 

Priprema:

Oprati naranču i obrisati je da bude suha. Malim nožićem ili guljačem za povrće oguliti narančinu koru u obliku tanke spirale.

Vino zagrijati zajedno s korom naranče, klinčićima i cimetom u vatrootpornoj zdjeli (najbolje da je od bakra) i održavati toplim na okruglom grijaču štednjaka.

Poseban pribor za pripremu punča, vatrena kliješta, staviti preko posude i na njih položiti šećerni stožac koji natopiti rumom i zapaliti. Zatim pomalo šećer natapati preostalim rumom uz pomoć žlice ili male kutljače sve dok se šećer potpuno ne otopi u vino.

Prema ukusu, u vino dodati nekoliko kapi limunovog soka i po mogućnosti još gorući punč uliti u čaše.

 

Priprema traje približno 45 minuta.

  isprintaj članak