Osam čaša užitka | Objavljeno: 13.01.2021. 08:55 |
Punč od crnog vina
Sastojci za 8 čaša
Potrebno:
1 naranča
1,5 l crnog vina (Plava frankovka)
3 klinčića
1 mali komadić štapića cimeta
1 šećerni stup (stožac od šećera)
300 ml ruma (40-postotnog)
sok limuna
može dodatno voće po izboru za ukrašavanje
Priprema:
Oprati naranču i obrisati je da bude suha. Malim nožićem ili guljačem za povrće oguliti narančinu koru u obliku tanke spirale.
Vino zagrijati zajedno s korom naranče, klinčićima i cimetom u vatrootpornoj zdjeli (najbolje da je od bakra) i održavati toplim na okruglom grijaču štednjaka.
Poseban pribor za pripremu punča, vatrena kliješta, staviti preko posude i na njih položiti šećerni stožac koji natopiti rumom i zapaliti. Zatim pomalo šećer natapati preostalim rumom uz pomoć žlice ili male kutljače sve dok se šećer potpuno ne otopi u vino.
Prema ukusu, u vino dodati nekoliko kapi limunovog soka i po mogućnosti još gorući punč uliti u čaše.
Priprema traje približno 45 minuta.
![]() |