Krovovi bečkog metroa postaju postrojenja za proizvodnju solarne energije
Dobivenu će se energiju trošiti odmah na mjestu proizvodnje za pogon dizala, pokretnih stuba i rasvjetu. ...
Pravila ponašanja u restoranu i baru
Ukoliko ste u žurbi ili ne volite čekati, dajte napojnicu konobaru unaprijed i naglasite mu kako znate cijeniti dobru uslugu. ...
Masovno samoubojstvo ptica u Indiji
Želite li se odvojiti od monotonije svakodnevnog života, trebali biste posjetiti neobična mjesta u Indiji i ostati zaprepašteni. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Patlidžan je bogat kalijem, koji u suradnji s natrijem regulira razinu vode u tijelu i normalizira rad srca
Objavljeno: 18.07.2016. 16:33  
Punjeni patlidžani
Punjeni patlidžani

Punjeni patlidžani


Potrebno za 4 osobe:

4 osrednje velika palidžana

25 dag mljevenog mesa (najbolje junetina)

10 dag luka

2 kuhana đumbira

3 češnja češnjaka

mljeveni papar

sol

1 žlica sjeckanog peršina

2 žumanjka

2 dl kiselog mlijeka

4 žlice maslinovog ulja

10 dag ribanog sira

 

Priprema:

Oprane patlidžane prerezati napola i izdubiti ih. Izrezani sadržaj izrezati na kockice i poipržiti zajedni s mljevenim mesom i lukom. U tu smjesu dodati narezani đumbir, papar, sjeckani peršin i žumanjke te tom smjesom puniti patlidžane.

Punjene patlidžane staviti u namašćenu vatrostalnu posudu i peći ih u pećnici.

Kada su pečeni posipati ih ribanim sirom i preliti kiselim mlijekom te ostaviti ih u pećnici još nekoliko minuta da se zapeku.

 

Energetska vrijednost: 383 kcal, odnosno 1603 /kJ

  isprintaj članak