Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka
Posjetiteljima koji žele duže vremena ostati u restoranu preporučuju se kasnije dolaženje pa to svakako imajte na umu prilikom idućeg posjeta Beču. ...
Zagreb nudi neke od najprivlačnijih ponuda na globalnoj turističkoj digitalnoj platformi priceless.com
Korisnici mogu istraživati Zagreb noću u legendarnom starinskom Yugu ili upoznati divlju stranu grada u ekskluzivnom posjetu ZOO gdje će hraniti životinjd. ...
Opušak vas može puno stajati
Tko baci iz automobila goreću cigaretu ili otpad poput limenke od pića, bocu ili papir, ne samo da stvara smeće uz naše prometnice, već i riskira plaćanje opome ...
Anketa


NALAZITE SE U
Patlidžan je bogat kalijem, koji u suradnji s natrijem regulira razinu vode u tijelu i normalizira rad srca
Objavljeno: 18.07.2016. 16:33  
Punjeni patlidžani
Punjeni patlidžani

Punjeni patlidžani


Potrebno za 4 osobe:

4 osrednje velika palidžana

25 dag mljevenog mesa (najbolje junetina)

10 dag luka

2 kuhana đumbira

3 češnja češnjaka

mljeveni papar

sol

1 žlica sjeckanog peršina

2 žumanjka

2 dl kiselog mlijeka

4 žlice maslinovog ulja

10 dag ribanog sira

 

Priprema:

Oprane patlidžane prerezati napola i izdubiti ih. Izrezani sadržaj izrezati na kockice i poipržiti zajedni s mljevenim mesom i lukom. U tu smjesu dodati narezani đumbir, papar, sjeckani peršin i žumanjke te tom smjesom puniti patlidžane.

Punjene patlidžane staviti u namašćenu vatrostalnu posudu i peći ih u pećnici.

Kada su pečeni posipati ih ribanim sirom i preliti kiselim mlijekom te ostaviti ih u pećnici još nekoliko minuta da se zapeku.

 

Energetska vrijednost: 383 kcal, odnosno 1603 /kJ

  isprintaj članak