Vidra uživa u ljubavnoj predigri

Razlog uništavanja vidri je bilo meso koje se mnogo tražilo u zemljama kršćanske vjere za vrijeme posta. ...
Programirani kvarovi uređaja odnose potrošačima novac
Predloženo glasanje da potrošači imaju pravo na popravak, što znači da im dijelovi moraju biti dostupni po razumnim cijenama tijekom očekivanog vijeka trajanja. ...
Tijekom karantene djeca zaboravljaju kako koristiti nož i vilicu
Tijekom karantene tijekom pandemije covida-19, većina djece u Engleskoj zaostala je u učenju, a neka su imala znatno pogoršane društvene vještine. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Putovanje s kućnim ljubimcem može biti jedno od najljepših iskustava.
Objavljeno: 30.04.2012. 18:20  
Putovanje s kućnim ljubimcem
Putovanje s kućnim ljubimcem

Fotografija: Smederevo

 

Putovanje s kućnim ljubimcem može biti jedno od najljepših iskustava, ali ako ga dobro ne isplanirate može biti obilježen neugodom kako za vas tako i za vašeg ljubimca.

 

Slijede savjeti koji će vam omogućiti da svoje putovanje maksimalno iskoristite i vratite se samo s lijepim uspomenama.

 Turistički uredi većine krajeva rado će vam poslati popis smještaja u koje je dozvoljeno dovesti kućne ljubimce. Vrlo točan popis hotela imate na našem portalu!

 Kako biste izbjegli neugodna iznenađenja dobro je unaprijed se raspitati postoji li posebna nadoplata za boravak ljubimca u sobi.

 Ljubimac obavezno mora imati identifikacijsku markicu na kojoj se nalazi njegovo ime, telefonski broj i adresa. Poželjno je dodati i poruku “nalazniku nagrada” na markicu. Ako imate čistokrvnog ljubimca koji bi mogao postati žrtva krađe na markicu dopišite “neophodno liječenje” bez obzira na to prima li zaista neki lijek ili ne. Za pretpostaviti je da će se lopov teže odlučiti na krađu bolesne životinje.

 Ponesite fotografije ljubimca. U slučaju najgoreg scenarija, kad se ljubimac izgubi, moći ćete pokazati fotografiju osobama koje vam pomažu u traženju.

 Ne zaboravite ponijeti stvari uz koje je vaš ljubimac vezan, poput omiljene dekice, igračke kao i uobičajenih poslastica kako bi mu pomogli što boljem privikavanj na nepoznatu sredinu.

 Ukoliko postoji i najmanja sumnja u dobro zdravlje životinje piosjetite veterinara prije nego krenete na put.

 Raspitajte se kod svog veterinara zna li kojeg kolegu u području gdje putujete. Telefonske brojeve imajte uvijek pri ruci.

 Nikada, ali baš nikada ne ostavljajte životinju samu u autu. Potrebno je svega nekoliko minuta da se auto zagrije do usijanja.

 Za vrijeme puta životinjama je potrebno više tekućine pa pripazite da je uvijek imaju ponuđenu.

 Potražite u pet shopovima specijalne putne posude za vodu koje će spriječiti prolijevanje vode za vrijeme kretanja.

 Napunite ljubimčevu zdjelicu s ledom tako da uvijek ima dovoljno hladne vode.

 Za vrijeme putovanja kućni se ljubimci jače linjaju pa nije na odmet ponijeti sobom posebnu četku kojom ćete skinuti dlake s odjeće ili presvlake automobila.

 Ukoliko pas ili mačka nisu naučeni hodati na uzici, započnite trening dovoljno rano.

 Male životinje trebale bi putovati u zaštićenim kavezima, a veće biti pričvršćene pojasevima. Naglo kočenje može biti uzrok ozljede kako same životinje, tako i čovjeka.

 Ukoliko životinja pati od bolesti vožnje, neka u svakom trenu ima dovoljno svježeg zraka. Neki preporučuju napitke i slatkiše na bazi đumbira (dobri su i za ljude).

 Uvijek čistite za svojim kućnim ljubimcem. Nije loše spakirati dovoljnu količinu plastičnih vrećica.

 Provjerite sa zrakoplovnom kompanijom dozvoljava li vam da se vaša mala životinja (u kavezu naravno), vozi s vama u kabini.

 Ne šaljite životinje kao prtljagu po toplom vremenu, čak i ako ih zrakoplovne kompanije žele primiti (a većina neće). 


  isprintaj članak