Šarene maske za lice dobivaju na popularnosti u Južnoj Koreji
Poznata glumica Kim Hye-soo objavila je na društvenim mrežama svoju fotografiju s maskom neonske boje. Fotografija je privukla velik broj klikova i lajkova. ...
Prirodan hidrogel kao ekološko rješenje za suše
Bečki znanstvenici razvili su hidrogel od potpuno prirodnih sirovina koji dugoročno poboljšava kakvoću tla. ...
Glačalo i glačanje
Kada kupujete novo glačalo obavezno provjerite ima li odgovarajući atest tj. zadovoljava li sigurnosne sustave u našoj zemlji. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
19-satno letenje izvest će još ove godine između Australije i Europe i SAD-a
Objavljeno: 06.09.2019. 10:36  
Qantas priprema najdulji let na svijetu
Qantas priprema najdulji let na svijetu

Snimio: Željko Marušić


U zrakoplove Boeing 787-9 ukrcat će 40 putnika, zaposlenika u tvrtki, i za vrijeme leta nadzirati njihovo zdravstveno stanje. Bit će opremljeni najsuvrmenijom tehnologijom koja će pratiti njihovo spavanje, jedenje i pijenje, te utjecaj leta na "biološki sat”. Očekivano trajanje leta je 19 sati, a točno vrijeme je ovisno od vjetra i vremenskih prilika.

Qantas najmjerava do 2022. godine uvesti redovne linije između Sydneya in Londona i Sydneya in New Yorka, za koje Alan Joyce, direktor društva, kaže da su "gornje granice letenja”. Dodao je i kako "posebno dugo letenje postavlja puno zdravorazumskih pitanja vezanih uz udobnost i osjećanja putnika i posade”.

Qantas je inače prvi u povijesti izravnim komercijalnim letom povezao Australiju s Europom. Trenutno, treći najdulji izravni let s 17 sati i 20 minuta povezuje  Perth i London.

 

Trenutno najdalji let je između Singapura in New Yorka

Posljednjih godina je povećan broj posebno dugih izravnih letova. Tako je Singapore Airlines prošle godine uveo trenutno najdalji komercijalni let između Singapura i New Yorka, koji traje 18 sati i 25 minuta. Slijedi let Qatar Airwaysa između Aucklanda i Dohe s trajanjem 17 sati i 40 minuta.

  isprintaj članak