Najčistiji zrak na svijetu
Znanstvenici su uvjereni da su pronašli najčistiji zrak koji uopće nije onečišćen ljudskim djelovanjem. ...
Znate li išta o kopačima zlata?

Garimpeiro (rudar - kopač) u Brazilu ili Mozambiku, galamsey u Gani ili rudari nindže u Mongoliji često su okosnica lokalnih gospodarstava. ...
Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Na Rabu prošle sezone ostvarili više od dva milijuna noćenja
Objavljeno: 07.02.2019. 15:44  
Rabljani u Zagrebu predstavili nikad bogatiju turističku sezonu
Rabljani u Zagrebu predstavili nikad bogatiju turističku sezonu

S lijeva na desno - Marin Mus ćo, Josip Borić, Monika Udovičić, Kristjan Staničić, NIkola Grgurić i Ivana Matušan


Predstavnici turističkih zajednica Raba i Lopara jučer su u Zagrebu najavili nikad bogatiju turističku sezonu na otoku Rabu, koji od ove godine nosi laskavu titulu Europskog otoka sporta, prvog takvog u povijesti. 

A Rab nudi zaista za svakoga po nešto - od Uskrsa na Rabu, Kantuna, Rabske fjere, Underwater Photo Marathona, Kanate i Najljepšeg otočnog adventa u Rabu do Festivala skulpture u pijesku, Pumidorfesta, Krumpirfesta, Paradise Samba Festivala, Loparske noći i Male gospe u Loparu. 

„ Nudimo od kulturno-zabavnih i sportskih do gastronomskih zbivanj, a posebno bih istaknula punoljetnost Fjere, koja će u ovoj obljetničkoj godini, kada slavimo 130. godina turizma, proslaviti svoje 18. održavanje. Veseli me i što nas u ovoj godini očekuje i čitav niz ulaganja u smještajne kapacitete, što u konačnici znači podizanje kvalitete ponude”, izjavila je Ivana Matušan, direktorica Turističke zajednice grada Raba.

Ponudu otoka čine i brojne sportske priredbe poput Rab island traila i 4 Island MTB-a. 

„ Lopar je jedinstven zbog svojh 22 pješčane plaže. Najpoznatija je Rajska plaža i ako netko ne može u Loparu naći plažu za sebe, onda ne može nigdje na Jadranu. Imamo ih od robinzonskih plaža do onih za kućne ljubimce. Kako bismo ih dodatno godinama organiziramo Festival skulpture u pijesku, a od ostalih manifestacija istaknuo bih Paradise Samba Festival, Loparsku noć i Malu gospu.", istaknuo je Marin Mušćo, direktor Turističke zajednice općine Lopar.

 

Na predstavljanju u Zagrebu vladala je pravo otočko ozračje za koju su bili zaslužni Draški beli maškari, maškari iz Lopara te Pučki pjevači kojis u nastupom predstavili djelić običaja maškaranja i karnevalskih događanja u Rabu i Loparu. 


  isprintaj članak