Pospremanje u svrhu zdravlja
Ovi kišoviti jesenski dani, kada nam se ne izlazi na dosadnu jesenku kišu, najbolji su za čišćenje od stvari koje obično zanemarujemo. ...
Prigodna poštanska marka “350 godina Sveučilišta u Zagrebu”
Od 1874. ukupno je više od pola milijuna studenata završilo studij na Sveučilištu u Zagrebu, a danas je po veličini među 15 najvećih sveučilišta u Europi. ...
Bolje smrad negoli ujutro svježe donje rublje
Međunarodni istraživački tim izvijestio je prošle godine da miris znoja zbog određenih kemikalija može usrećiti druge ljude. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Radionice usmjerene na scensko i izvedbeno oblikovanje zvuka te postavljanje tehnike za pripremu izvedbe DJ programa
Objavljeno: 29.10.2019. 14:48  
Radionice za djevojke i žene DJ-eve
Radionice za djevojke i žene DJ-eve

Udruga Zbeletron u suradnji s K-zonom u Društveno kulturnom centru Šesnaestica (Ozaljska 16, Zagreb) će od 10. do 24. studenog održati osnovne radionice DJ-anja za djevojke i žene koje se žele okušati za DJ pultom. Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a prijave se zaprima do 5. studenog.

Radionice će se usmjeriti na scensko i izvedbeno oblikovanje zvuka te postavljanje tehnike za pripremu izvedbenog programa. Uz mentorstvo DJane Nore (vrtila na EXIT festivalu u Novom Sadu, Rdečim zorama u Ljubljani, Merlinka u Sarajevu, Homo Fešta! U Poreču, Queer Up! Party i rođendan udruge LORI u Rijeci, klub Kocka u Splitu, klubovi Sirup, Medika, Funk, Močvara, Spunk, Sax, Bogaloo u Zagrebu, itd.)i DJane Doksi & Miar (puštale u Medici u sklopu Kruzera, Pritličje i Monokl, Pride Participacija, Brazil), polaznice će imati priliku naučiti kako se služiti kontrolerom (Native Instruments 22320 Traktor Kontrol S2 MK2 DJ) te upoznati osnove DJ-janja u programu Traktor 2. Uz osnovne informacije o BPM-u, prijelazima i tehničkim specifikacijama miksete, naučit će spojiti opremu te steći osnovna znanja potrebna za izvođenje samostalnog DJ seta.

Po završetku poduke polaznice će imati priliku predstaviti se vlastitim setovima na Zbeletronovim glazbenim programima i tako pred publikom testirati svoja stečena znanja.

DJane Nora, Doksi i Miar u svojim glazbenim nastupima usredotočene su na house, techno, nu disco, elektro i slične inačice stilova i žanrova te će se na umiksavanje istih temeljiti i na radionici. Radionice će biti održane tijekom tri nedjelje, u vremenu od 18 do 21 sat (10.11. i 17.11.) te od 17 do 20 sati (24.11.) u prostoru Društveno kulturnog centra Šesnaestica (Ozaljska 16, Zagreb). 

 

Za sudjelovanje na radionici nije potrebno nikakvo prethodno iskustvo, ali se od polaznica očekuje da donesu vlastita prijenosna računala. (U slučaju da to nije moguće, prilikom prijave na radionicu napomenite da nemate vlastito prijenosno računalo, pa ćemo vam pokušati osigurati jedno.)

Sudjelovanje na radionici prijavljuje se putem e-mail adrese zbelenatron@gmail.com, s naznakom "Prijava za DJ radionice". U prijavi je potrebno priložiti ime i prezime, datum i godinu rođenja te kratko motivacijsko pismo. Poželjno je da nam prilikom prijave pošaljete i kratku playlistu po vlastitom ukusu.

  isprintaj članak