Život bez muke i nereda
Jeste li se sjetili kupiti jeftinu plastičnu foliju i njome zaštititi radnu površinu prilikom rada za koji smatrate da će je dosta zaprljati? Kad završite jedno ...
Pet načina kako pronaći pravog životnog partnera
Postoje razne stvari koje nekome mogu otežati pronalazak srodne duše, počevši od previše zauzetosti poslom, nespojivosti itd. Postoje čak i oni koji su odlučili ...
Kostarika je proglašena najsretnijom zemljom u Latinskoj Americi
Ovo istraživanje mjeri očekivano trajanje života, BDP po stanovniku, doživljaj korupcije, slobodu donošenja odluka, podršku drugih ljudi u teškim vremenima i ve ...
Anketa


NALAZITE SE U > Fitness
Na vježbe rastezanje pomišljamo svako jutro pri vezivanju vezica
Objavljeno: 20.03.2021. 07:16  
Rastezanje: Gdje su vaše granice?
Rastezanje: Gdje su vaše granice?

Slika: Damjn Dabo

Na vježbe rastezanje pomišljamo svako jutro pri vezivanju vezica (žniranaca) na cipelama. Manjak gipkosti može prouzročiti ozljede i čak vas odgovoriti od dizanja utega.

Stanite pred ogledalo, primite palicu i držite je nad glavom. Šake neka budu u položaju 30 cm širem od ramena. Stopala trebaju biti okrenuta na stranu, otprilike u širini bokova. Palci trebaju biti okrenuti prema van. Pete držite na tlu. 

Čučnite i pokušajte se zadnjicom što više približiti petama. U tom trenutku se pogledajte u ogledalo i odgovorite na sljedeća pitanja.

 

1. Mogu li zadržati pete na tlu do kraja čučnja?

Ukoliko je odgovor negativan znači da nemate razgibanu Ahilovu petu. Za poboljšanje položite jedno koljeno na tlo, a drugo pred sebe. Rukama se uprite na tlo pred sobom. Nagnite se naprijed. Tako ćete razgibati mišiće na prednjoj nozi. Mijenjajte položaj svakih 20 do 30 sekundi. Vježbu ponovite dva puta dnevno.

 

2. Je li moje tijelo izravnano i mogu li čučnuti do pet?

Ne? U tom slučaju morate razgibati bočne mišiće na gornjem dijelu nogu. Kleknite na jedno koljeno, a drugu nogu postavite u kut od 900. Naginjite se naprijed dok ne osjetite rad mišića na nozi kojom ste kleknuli. Nakon 20 sekundi zamijenite položaj nogu.

 

3. Mogu li imobilizirati lakat i zadržati izravnanu glavu?

Najbolje ćete to saznati i uspjeti ako nakon zagrijavanja ruku stavite na zid, a lakat treba ostvariti kut od 900. Nagnite se naprijed dok ne osjetite rastezanje prednjih mišića ramena. Izdržite u tom položaju 20 sekundi. Vježbu ponovite. Nakon toga isto ponovite još jedanput s drugom rukom.

  isprintaj članak