Čuda spolnosti
Muški fetus ima sposobnost erekcije dok je majka u zadnjem tromjesečju trudnoće. ...
Uvjet maske: izbjegavajte diskriminaciju, spriječite isključenje
Maske su trenutno obavezne na mnogim mjestima. Diskriminacija ljudi koji su vani u javnosti bez zaštite usta nije neuobičajena. Nenošenje maski može imati zdrav ...
Okus seksa
Pojedeno utječe na okus tijela tijekom oralnog seksa. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Proglašenje izvanrednog stanja još ovog tjedna?
Objavljeno: 04.01.2021. 12:24  
Razmatra se ponovno uvođenje izvanrednog stanja u Tokiju
Razmatra se ponovno uvođenje izvanrednog stanja u Tokiju

Podzemna željeznica u Tokiju (slikao: Željko Marušić) 

Nakon što je 1. siječnja prijavljeno rekordnih 1.3337 novozaraženih osoba s korona virusom, guverneri Tokija i okolnih prefektura pozvali su vladu da ponovno uvede izvanredno stanje.

U Japanu su u cijeloj državi bile posebne mjere u travnju i svibnju, ali ne tako stroga ograničenja kao u Europi, pa su samo svjetovani ranije zatvaranje restorana i rad od kuće.

Japanci su navikli nositi zaštitne maske za nos i usta, pa poziv da to čine nije im bio  ništa novo. Većina ih se odlučila nositi, ali nema kazni za one koji to ne učine. 

Nove mjere bi sada trebale biti strože, uveli bi kazne za nepoštivanje ograičenja, a očekuje se i jačanje kontrole ulaska u državu.

Cijepljenje stanovnika bi trebalo početi krajem siječnja. Prvo će biti cijepljeni zdravstveni radnici, a cijepit će se i predsjednik Vlade kao primjer i poticaj građanima.

U Japanu, državi s 127 milijuna stanovnika, zaraženo ih je do danas približno 240.000 novim korona virusom, a umrlo je nekih 3.500 osoba od covida-19, što čini vrlo niske brojke.

  isprintaj članak