Znate li išta o kopačima zlata?

Garimpeiro (rudar - kopač) u Brazilu ili Mozambiku, galamsey u Gani ili rudari nindže u Mongoliji često su okosnica lokalnih gospodarstava. ...
Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Pauk i kako ga se riješiti
Ako ih se želite riješiti nemojte im nauditi, ali ni sebe i svoje izložiti opasnim kemikalijama. ...
Anketa


NALAZITE SE U
U meso lagano uribati ulje, jer ga to štiti od isušivanja i čini mekanijim
Objavljeno: 08.05.2020. 04:19  
Ražnjići na roštilju
Ražnjići na roštilju<br>

Ražnjići na roštilju

                        

Sastojci za oko 4 komada:

1/2 luka

1/2 tikvice

po 1 crvena, žuta i zelena paprika

po 30 dag svinjskog i goveđeg filea (možete i marinirati)

15 dag prošarane slanine

 

Priprema

Očistiti luk. Paprike i tikvicu izrezati u jednako velike komade. meso izrezati u komade s masom oko 3 dag, slaninu u jednako široke komade. Nabosti sve to na štapiće bilo kojim slijedom, posoliti i popapriti te premazati uljem.

Peći s obje strane na roštilju i poslužiti s raznim gotovim umacima i krumpirom pečenim na roštilju.

 

Uputa 

Svejedno pečete li ih u tavi, u pećnici ili uz romantičnu taborsku vatru - pečenje na roštilju je najstariji i najzdraviji način priprave mesa; pruža zadovoljstvo i brzo je gotovo!

 

Dobro je znati

• Posebice svinjsko meso uvijek što brže donijeti kući, najbolje u rashladnoj vrećici. Kod kuće ga treba odmah izvaditi iz pakiranja i staviti u posudu od stakla, porculana ili plastike i pokrivenog ga odložiti u najhladniji dio hladnjaka. Tako može stajati najviše tri dana.

• U meso lagano uribati ulje, jer ga to štiti od isušivanja i čini mekanijim.

• Pravilno rezanje važno je kod sirovog ali i kod pripremljenog pečenog ili kuhanog mesa: reže se uvijek oštrim nožem poprijeko na vlakna! To jamči kratka, mekana mesna vlakna. Masne rubove zarezati, ali ne i odstraniti. 

  isprintaj članak