Hotel Russo-Balt u Moskvi - nevjerojatan hotel za ljubitelje secesije
Ako se želite osjećati pravim aristokratom, izaberite najbolji luksuzni butik hotel u Moskvi - hotel Russo Balt Moskva. ...
Jeste li seksi?
Ukus u oblačenju pokazuje, htjeli to ili ne, vaš smisao za erotsko prikazivanje. ...
Taj predivni Peking uskoro na programu HRT-a
HRT od 12. svibnja počinje s emitiranjem dokumentarnih filmova pod nazivom Taj predivni Peking. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
U meso lagano uribati ulje, jer ga to štiti od isušivanja i čini mekanijim
Objavljeno: 08.05.2020. 04:19  
Ražnjići na roštilju
Ražnjići na roštilju<br>

Ražnjići na roštilju

                        

Sastojci za oko 4 komada:

1/2 luka

1/2 tikvice

po 1 crvena, žuta i zelena paprika

po 30 dag svinjskog i goveđeg filea (možete i marinirati)

15 dag prošarane slanine

 

Priprema

Očistiti luk. Paprike i tikvicu izrezati u jednako velike komade. meso izrezati u komade s masom oko 3 dag, slaninu u jednako široke komade. Nabosti sve to na štapiće bilo kojim slijedom, posoliti i popapriti te premazati uljem.

Peći s obje strane na roštilju i poslužiti s raznim gotovim umacima i krumpirom pečenim na roštilju.

 

Uputa 

Svejedno pečete li ih u tavi, u pećnici ili uz romantičnu taborsku vatru - pečenje na roštilju je najstariji i najzdraviji način priprave mesa; pruža zadovoljstvo i brzo je gotovo!

 

Dobro je znati

• Posebice svinjsko meso uvijek što brže donijeti kući, najbolje u rashladnoj vrećici. Kod kuće ga treba odmah izvaditi iz pakiranja i staviti u posudu od stakla, porculana ili plastike i pokrivenog ga odložiti u najhladniji dio hladnjaka. Tako može stajati najviše tri dana.

• U meso lagano uribati ulje, jer ga to štiti od isušivanja i čini mekanijim.

• Pravilno rezanje važno je kod sirovog ali i kod pripremljenog pečenog ili kuhanog mesa: reže se uvijek oštrim nožem poprijeko na vlakna! To jamči kratka, mekana mesna vlakna. Masne rubove zarezati, ali ne i odstraniti. 

  isprintaj članak