Odjeća za pustolovna putovanja
Prirodna vlakna poput svile i vune, koliko god mislili da su otporna, neće izdržati pustolovna putovanja. ...
Pospremanje u svrhu zdravlja
Ovi kišoviti jesenski dani, kada nam se ne izlazi na dosadnu jesenku kišu, najbolji su za čišćenje od stvari koje obično zanemarujemo. ...
Prigodna poštanska marka “350 godina Sveučilišta u Zagrebu”
Od 1874. ukupno je više od pola milijuna studenata završilo studij na Sveučilištu u Zagrebu, a danas je po veličini među 15 najvećih sveučilišta u Europi. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Potrebno je 80 dag fileta janjeće plećke
Objavljeno: 15.11.2017. 19:20  
Ražnjići od janjetine
Ražnjići od janjetine

Janjeći ražnjići

 

Potrebno je:

80 dag fileta janjeće plećke (narezanih na cca. 25g teške kockice)* 

sol* 

maslinovo ulje

 

Marinada:

2 nasjeckane glavice luka*

2 nasjeckana češnja češnjaka*

1 nasjeckani lovorov list*

sok od dva limuna*

maslinovo ulje*

2 čajne žličice pirea od rajčice

1 žličica korijandera u prahu*

Oko pola žličice kardamoma u prahu i cimeta

 

Priprema:

Za marinadu, pomiješajte zajedno sve sastojke. Komadiće janjetine ostaviti u marinadi 30 minuta, zatim meso nabosti na štapiće, posoliti i prepržiti sa svih strana na maslinovom ulju.

 

Savjet za prilog: bijeli kruh.

 

Za zdravstveno osviještene:

Za zdravstveno osvještene: 481 kcal/2 017 kJ

29 g masti* 1 g balastnih tvari* 132 mg kolesterola

Kod visokog krvnog tlaka: 1,5 g kuhinjske soli* 42 g bjelančevina

Za dijabetičare: 10 g ugljikohidrata* 0,8 BE

  isprintaj članak