Ljudi koji jedu zdravo bace najviše hrane
Trebate se naučiti mudrom kupovanju samo potrebne količine hrane, pripremanju hrane i razlikovanju od oštećene, ali još uvijek jestive hrane, i stvarno pokvaren ...
Libija, Gadafi, Tito i Jugoslavija
Jeste li znali da je Tito bio prvi državnik iz nearapskog svijeta koji je posjetio Libiju i da se njegova slika nalazila u svim Gadafijevim rezidencijama? ...
Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka
Posjetiteljima koji žele duže vremena ostati u restoranu preporučuju se kasnije dolaženje pa to svakako imajte na umu prilikom idućeg posjeta Beču. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Potrebno je 80 dag fileta janjeće plećke
Objavljeno: 15.11.2017. 19:20  
Ražnjići od janjetine
Ražnjići od janjetine

Janjeći ražnjići

 

Potrebno je:

80 dag fileta janjeće plećke (narezanih na cca. 25g teške kockice)* 

sol* 

maslinovo ulje

 

Marinada:

2 nasjeckane glavice luka*

2 nasjeckana češnja češnjaka*

1 nasjeckani lovorov list*

sok od dva limuna*

maslinovo ulje*

2 čajne žličice pirea od rajčice

1 žličica korijandera u prahu*

Oko pola žličice kardamoma u prahu i cimeta

 

Priprema:

Za marinadu, pomiješajte zajedno sve sastojke. Komadiće janjetine ostaviti u marinadi 30 minuta, zatim meso nabosti na štapiće, posoliti i prepržiti sa svih strana na maslinovom ulju.

 

Savjet za prilog: bijeli kruh.

 

Za zdravstveno osviještene:

Za zdravstveno osvještene: 481 kcal/2 017 kJ

29 g masti* 1 g balastnih tvari* 132 mg kolesterola

Kod visokog krvnog tlaka: 1,5 g kuhinjske soli* 42 g bjelančevina

Za dijabetičare: 10 g ugljikohidrata* 0,8 BE

  isprintaj članak