Krovovi bečkog metroa postaju postrojenja za proizvodnju solarne energije
Dobivenu će se energiju trošiti odmah na mjestu proizvodnje za pogon dizala, pokretnih stuba i rasvjetu. ...
Pravila ponašanja u restoranu i baru
Ukoliko ste u žurbi ili ne volite čekati, dajte napojnicu konobaru unaprijed i naglasite mu kako znate cijeniti dobru uslugu. ...
Masovno samoubojstvo ptica u Indiji
Želite li se odvojiti od monotonije svakodnevnog života, trebali biste posjetiti neobična mjesta u Indiji i ostati zaprepašteni. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Za zdravstveno osviještene
Objavljeno: 29.11.2017. 08:33  
Ražnjići od povrća
Ražnjići od povrća

Ražnjići od povrća

 

Potrebno je:

16 koktel rajčica

sol i papar iz mlinca

usitnjeni timijan

15 dag ovčjeg sira (narezanog na kockice)

8 maslina (bez koštica i prepolovljenih)

8 žlica maslinovog ulja

usitnjenog mravinca (origana)

2 žličice limunovog soka

1 mali patlidžan i tikvica (oprani, odvojenih stručaka, prepolovljeni po dužini i narezani na otprilike 2 cm velike kockice)

1 mali krastavac za salatu (opran, prepolovljen i narezan na 3 cm velike komade)

15 dag šampinjona (opranih, osušenih kuhinjskim papirom, prepolovljenih)  

3 dag maslaca

Svježa nasjeckana metvica ili peršin

 

Priprema:

Koktel rajčice oprati, odrezati im kapice s peteljkom, izdubiti ih i posipati solju, paprom i timijanom, napuniti s jednim komadićem ovčjeg sira i tada zatvoriti s polovicom masline.

Maslinovo ulje pomiješati sa solju, paprom, origanom i limunovim sokom i pustiti da se komadi patlidžana i tikvica malo napiju te marinade.

Polovice gljiva kratko pirjati na maslacu i posoliti, popapriti i posipati s metvicom.

Koktel rajčice, mekane komade povrća i gljive naizmjenično nabosti na štapiće za ražnjiće, poprskati s uljem i 10 minuta peći okrećući na prethodno zagrijanom roštilju.

 

Ražnjići od povrća

Za zdravstveno osviještene: 6389 kcl/1 631kJ

35 g masti* 4 g balastnih tvari* 35 mg kolesterola

Kod visokog krvnog tlaka: 2 g kuhinjske soli* 10 g bjelančevina

Za dijabetičare: 7 g ugljikohidrata* 0,6 BE

  isprintaj članak