Mehanokemijska sinteza peptida ključnih za pojavu života na Zemlji
S obzirom da je kondenzacija slobodnih aminokiselina termodinamički nepovoljan proces u vodenom mediju, velika je nepoznanica kako je došlo do pojave peptida pr ...
Najgostoljubivije europske države prema LGBTQ osobama
Ujedinjeno Kraljevstvo drži svjetski rekord po tome što u parlamentu ima najviše članova LGBTQ zajednice, a 45 izabranih LGBTQ zastupnika izabrano je tijekom iz ...
Prvi slijepi kineski planinar popeo se na Mount Everest
Gospodin Zhang Hong, 46, koji je izgubio vid u 21. godini, prošli je ponedjeljak dovršio 8.849 metara visok himalajski poduhvat. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Izdvojeno
Kvarner danas nudi više od 3.000 kilometara uređenih biciklističkih i pješačkih staza
Objavljeno: 28.05.2021. 17:46  
Razvoj cikloturizma na Kvarneru
Razvoj cikloturizma na Kvarneru

S izjave za novinare (slika: Turistička zajednica Primorsko-goranske županije)

U sklopu poduke za biziklističke vodiče na Krku ujedno su najavljeni zajednički predsezonski biciklističk program pod nazivom "Krk Bike Story” na Krku u lipnju kroz tri privlačna programa: Krk Bike Adrenaline Story (5. i 6. lipnja, Krk Bike Romantic Story 12. i 13. lipnja i Krk Bike Family Story 19. i 20. lipnja.

Sveopći pravac je postalo bavljenje sportom, a biciklizam, pješačenje, trčanje ili razni oblici vježbanja na otvorenom su najomiljeniji. Danas Kvarner nudi više od 3.000 kilometara uređenih biciklističkih i pješačkih staza i to najjače naglašava u reklamama nadopunjujući ih s najjačim proizvodima: zdravstvenim turizmom i gastronomijom.

Danas je na Kvarneru aktivno tridesetak biciklističkih vodiča, specijaliziranih za vođenje po Kvarneru, kako znanjem jezika tako i svojim viciklističkim vještinama.

Na poticaj Turističke zajednice otoka Krka i ove godine organiziran je program školovanja biciklističkih vodiča sa željom poticanja turista posebice u pred- i posezoni pa je Turistička zajednica otoka Krka, u suradnji s ostalim otočnim turističkim zajednicama, pokrenula projekt "Razvoj brenda Krk Outdoor”. 

 Poduka za biciklističke vodiče obrađuje gradiva važna za pružanje kvalitetne i sigurne usluge: kartografija, orijentacija, fiziologija, sportska prehrana i trening, izrada turističko/biciklističkih programa, upravljanje grupom cikloturista i vođenja, prva pomoć, tehnike vožnje, terensko servisiranje bicikla, kao i upoznavanje sa zakonskim propisima. Uspješni polaznici dobit će i Uvjerenje o položenom stručnom osposobljavanju na osnovi kojega pri Hrvatskom biciklističkom savezu mogu izraditi licencu biciklističkog vodiča za 2021. godinu (i nadalje). 

"Prema rezultatima TOMAS istraživanja, gosti iz Njemačke i Slovenije koji na Kvarneru čine udjel od značajnih 50% (30% Njemačka i 20% Slovenija), kao jedan od najvažnijih poticaja za dolazak navode aktivnosti na otvorenom. Još ako spomenemo da su primjerice cikloturisti dobri potrošači, da najviše putuju u razdoblju pred- i posezone i da su ekološki osvješteni, razumljivo je zašto smo toliko posvećeni razvoju ponude koja zadovoljava specifične potrebe tih gostiju” - izjavila Peršić Živadinov, direktorica županijske turističke zajednice. 

  isprintaj članak