Trnje – prostor i ljudi
U sklopu projekta Zagrebački kvartovi, Muzej grada Zagreba objavio je novu publikaciju, knjigu / katalog izložbe Trnje – prostor i ljudi. ...
Trebaju li muškarci častiti prilikom prvog spoja
Vječno je pitanje trebaju li muškarci častiti prilikom prvoga izlaska s nekom djevojkom (ženom). ...
Svjetski dan tune - bitne vrste koja zaslužuje to priznanje
Ribolov tune na Tihom oceanu nedvojbeno najbolji i najodrživiji na svijetu ...
Anketa


NALAZITE SE U
Jednostavni kućni lijekovi protiv žgaravice, refluksa i kiseline u želucu
Objavljeno: 25.09.2020. 00:21  
Refluks želuca se može smanjiti
Refluks želuca se može smanjiti

Snimio: Željko Marušić 

Pojeli ste odličan obrok, završili ga ukusnim slatkišem i uspavali se. A onda vas je jednog trenutka probudio gotovo smrtonosni napad kiseline iz želuca (refluks). Pokušali ste to otkloniti, ili barem umanjiti taj grozan odjeća, raznim lijekovima, ali, nažalost, bez olakšanja. 

Iako su možda postojala vremena kada su se ovi lijekovi pokazali čudesnim i učinili da kiselost nestane, uz suvremene lijekove zaboravili smo ih. Kako bi bilo da iskušate ove jednostavne i učinkovite kućne lijekove koje možete koristiti da biste se riješili kiseline u želucu, refluksa želuca i žgaravice. Evo nekoliko jednostavnih i jednostavnih kućnih lijekova za održavanje kiselosti.

 

Hladno mlijeko

Mlijeko sadrži veliku količinu kalcija, što pomaže u sprečavanju nakupljanja kiseline upijanjem viška proizvedene kiseline. Također, ako je mlijeko hladno, sigurno pruža trenutno olakšanje od peckanja koje osjećate tijekom refluksa. Izbjegavajte dodavanje šećera.

 

Tulsi (sveti bosiljak, jedna od šezdesetak vrsta bosiljka)

Jedan od najsigurnijih ayurvedskih proizvoda, tulsi pomaže u poticanju želuca da stvara više sluzavosti. Sadrži protuupalna svojstva i smanjuje učinak želučane kiseline. Jedan od najjednostavnijih načina da se pobijedi nemir koji osjećate tijekom pojave kiseline je žvakanjem čeiri do šest listova tulsija. Trebali biste osjetiti trenutno olakšanje.

 

Sjemenke komorača

Razlog zašto se komorač može pronaći kao osnovni sastojak mnogih osvježavajućih proizvoda je taj što ovaj mali dragulj pomaže vašem želucu da se ohladi. Kuhajte komorač nakon svakog obroka jer ima brojne gastrointestinalne blagodati. Svakih nekoliko dana možete popiti i čaj od komorača budući da će vaš probavni trakt održavati zdravim. Prirodno, budući da pomaže kod probavnih smetnji i nadimanja.

  isprintaj članak