Novozelandski portal AJ Hackett je tražio da napravi dogovor s Vanuatuom oko prava na bungee jumping
Na otoku Pentecost, jednom od 83 otoka koji čine Vanuatu, stanovnici vezuju vinovu lozu oko gležnjeva prije negoli skoče s 10-metarske drvene platforme. ...
Bečki javni prijevoz postavio nevjerojatan rekord
Autobusi i ovaj put prednjače po prijeđenoj udaljenosti – protekle su godine prevalili čak 39,6 milijuna kilometara. Slijede ih tramvaji s 22,9 milijuna te vlak ...
Biti elegantan muškarac
Postoje stvari o kojima ne razmišljamo, ali su toliko bitne za dojam koji ostavljamo. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Očekuju i ulazak u 100 vodećih restorana Hrvatske
Objavljeno: 20.11.2018. 14:33  
Restoran Kalelarga u novom ruhu
Restoran Kalelarga u novom ruhu

Brojni novinari okupili su se u Kalelargi na V. Ravnicama u Zagrebu na predstavljanju nove ponude tog poznatog restorana koji je nekada vodio Ivan Zuanović koji je nudio janjeće specijalitete a novi vlasnik - Željko Čiček, poznat po restoranima Calypso u Novalji, Europski dom i Klub Zagrepčana, Walking wok na Jordanovcu, i tijekom ljeta u Novalji po restoranu Laguna koji je kombinacija gin bara i wok & steakhousea i koji će ubuduće poslovati pod nazivom Kalelarga 2, sada nastoji odjenuti Kalelargi u novo gastronomsko ruho.

Nino Đurina, glavni kuhar restorana, koji je bio je i kuhar dvojici švedskih veleposlanika u Hrvatskoj, za ovu je prigodu pripremio je platu Kalelarga, salatu od hobotnice, punjeni lungić, gurmansku pljeskavicu, panirani odrezak jadranskog inćuna i odrezak od divljeg lososa. Potom su slijedili specijaliteti kuće: som punjen nadjevom od šarana, šunkom i sirom, jastog u šalši s tagliatellama, ramstek punjen rikulom i feta sirom te biftek s chillijem i medom.

Jela su pratila i pripadajuća vina.

U inače bogatoj zagrebačkoj ugostiteljskoj ponudi Kalelarga je zasjala novim sjajem i ima velike izglede da uđe među 100 vodećih restorana koje svake godine objavljuju tvrtka Abisal i Gastronaut.hr

(T. Radič)


  isprintaj članak