Pandemija prijeti glađu u zemljama koje se oslanjaju na uvoz
Pandemija koronavirusa prijeti da će dovesti do nestašice hrane stotinama milijuna ljudi, posebno u Africi, upozorili su jučer Ujedinjeni narodi. ...
Samo do 1560. godine ubijeno je oko 15 milijuna ljudi
Papa Aleksandar VI. izdao je nekoliko papinskih bula u kojima se otvoreno zagovara i opravdava porobljavanje domorodačkih naroda Kariba i Amerike, sve to u kori ...
Dezinfekcija doma na pametan način
Kako najbolje pristupiti čišćenju u kućanstvu, kao i prepoznati i dezinficirati neka mjesta s uobičajenim žarištem klica. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Očekuju i ulazak u 100 vodećih restorana Hrvatske
Objavljeno: 20.11.2018. 14:33  
Restoran Kalelarga u novom ruhu
Restoran Kalelarga u novom ruhu

Brojni novinari okupili su se u Kalelargi na V. Ravnicama u Zagrebu na predstavljanju nove ponude tog poznatog restorana koji je nekada vodio Ivan Zuanović koji je nudio janjeće specijalitete a novi vlasnik - Željko Čiček, poznat po restoranima Calypso u Novalji, Europski dom i Klub Zagrepčana, Walking wok na Jordanovcu, i tijekom ljeta u Novalji po restoranu Laguna koji je kombinacija gin bara i wok & steakhousea i koji će ubuduće poslovati pod nazivom Kalelarga 2, sada nastoji odjenuti Kalelargi u novo gastronomsko ruho.

Nino Đurina, glavni kuhar restorana, koji je bio je i kuhar dvojici švedskih veleposlanika u Hrvatskoj, za ovu je prigodu pripremio je platu Kalelarga, salatu od hobotnice, punjeni lungić, gurmansku pljeskavicu, panirani odrezak jadranskog inćuna i odrezak od divljeg lososa. Potom su slijedili specijaliteti kuće: som punjen nadjevom od šarana, šunkom i sirom, jastog u šalši s tagliatellama, ramstek punjen rikulom i feta sirom te biftek s chillijem i medom.

Jela su pratila i pripadajuća vina.

U inače bogatoj zagrebačkoj ugostiteljskoj ponudi Kalelarga je zasjala novim sjajem i ima velike izglede da uđe među 100 vodećih restorana koje svake godine objavljuju tvrtka Abisal i Gastronaut.hr

(T. Radič)


  isprintaj članak