Znanstvenici upozoravaju na ozbiljne zdravstvene posljedice zbog klimatskih promjena
Kako toplinski valovi postaju sve češći, teži i duži, očekujemo još bolesti povezanih s toplinom i smrti, posebno među djecom, starijim osobama, osobama s kroni ...
Braća hrvatskog zmaja
Još su stari Latini govorili kako narod koji ne poznaje svoju prošlost nema ni svoju budućnost. ...
Lonely Planet proglasio najbolju regiju za putovanja u Srednjoj Aziji 2020.
Lonely Planet, australski turistički vodič, izabrao je Srednju Aziju kao najbolju regiju za putovanje u 2020. godini. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Očekuju i ulazak u 100 vodećih restorana Hrvatske
Objavljeno: 20.11.2018. 14:33  
Restoran Kalelarga u novom ruhu
Restoran Kalelarga u novom ruhu

Brojni novinari okupili su se u Kalelargi na V. Ravnicama u Zagrebu na predstavljanju nove ponude tog poznatog restorana koji je nekada vodio Ivan Zuanović koji je nudio janjeće specijalitete a novi vlasnik - Željko Čiček, poznat po restoranima Calypso u Novalji, Europski dom i Klub Zagrepčana, Walking wok na Jordanovcu, i tijekom ljeta u Novalji po restoranu Laguna koji je kombinacija gin bara i wok & steakhousea i koji će ubuduće poslovati pod nazivom Kalelarga 2, sada nastoji odjenuti Kalelargi u novo gastronomsko ruho.

Nino Đurina, glavni kuhar restorana, koji je bio je i kuhar dvojici švedskih veleposlanika u Hrvatskoj, za ovu je prigodu pripremio je platu Kalelarga, salatu od hobotnice, punjeni lungić, gurmansku pljeskavicu, panirani odrezak jadranskog inćuna i odrezak od divljeg lososa. Potom su slijedili specijaliteti kuće: som punjen nadjevom od šarana, šunkom i sirom, jastog u šalši s tagliatellama, ramstek punjen rikulom i feta sirom te biftek s chillijem i medom.

Jela su pratila i pripadajuća vina.

U inače bogatoj zagrebačkoj ugostiteljskoj ponudi Kalelarga je zasjala novim sjajem i ima velike izglede da uđe među 100 vodećih restorana koje svake godine objavljuju tvrtka Abisal i Gastronaut.hr

(T. Radič)


  isprintaj članak