Odjeća za pustolovna putovanja
Prirodna vlakna poput svile i vune, koliko god mislili da su otporna, neće izdržati pustolovna putovanja. ...
Pospremanje u svrhu zdravlja
Ovi kišoviti jesenski dani, kada nam se ne izlazi na dosadnu jesenku kišu, najbolji su za čišćenje od stvari koje obično zanemarujemo. ...
Prigodna poštanska marka “350 godina Sveučilišta u Zagrebu”
Od 1874. ukupno je više od pola milijuna studenata završilo studij na Sveučilištu u Zagrebu, a danas je po veličini među 15 najvećih sveučilišta u Europi. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Očekuju i ulazak u 100 vodećih restorana Hrvatske
Objavljeno: 20.11.2018. 14:33  
Restoran Kalelarga u novom ruhu
Restoran Kalelarga u novom ruhu

Brojni novinari okupili su se u Kalelargi na V. Ravnicama u Zagrebu na predstavljanju nove ponude tog poznatog restorana koji je nekada vodio Ivan Zuanović koji je nudio janjeće specijalitete a novi vlasnik - Željko Čiček, poznat po restoranima Calypso u Novalji, Europski dom i Klub Zagrepčana, Walking wok na Jordanovcu, i tijekom ljeta u Novalji po restoranu Laguna koji je kombinacija gin bara i wok & steakhousea i koji će ubuduće poslovati pod nazivom Kalelarga 2, sada nastoji odjenuti Kalelargi u novo gastronomsko ruho.

Nino Đurina, glavni kuhar restorana, koji je bio je i kuhar dvojici švedskih veleposlanika u Hrvatskoj, za ovu je prigodu pripremio je platu Kalelarga, salatu od hobotnice, punjeni lungić, gurmansku pljeskavicu, panirani odrezak jadranskog inćuna i odrezak od divljeg lososa. Potom su slijedili specijaliteti kuće: som punjen nadjevom od šarana, šunkom i sirom, jastog u šalši s tagliatellama, ramstek punjen rikulom i feta sirom te biftek s chillijem i medom.

Jela su pratila i pripadajuća vina.

U inače bogatoj zagrebačkoj ugostiteljskoj ponudi Kalelarga je zasjala novim sjajem i ima velike izglede da uđe među 100 vodećih restorana koje svake godine objavljuju tvrtka Abisal i Gastronaut.hr

(T. Radič)


  isprintaj članak