Filmaktiv poziva riječke srednjoškolce i srednjoškolke na audiciju za dokumentarni film „Koga briga”
Polazišna točka filma su stvarni problemi, ljudi i događaji u svijetu generacije Z, ispričani iz perspektive mladih sudionika. ...
Uloga bakterija u održavanju zdravlja morskih sedimenta
Istraživanja mikrobnih zajednica mogu dati ključne informacije o stupnju zagađenja okoliša te ih je potrebno uključiti u praćenje stanja okoliša u budućnosti! ...
Najbolji poslodavci u Singapuru 2021. godine
Hotelska kuća Marriot je zauzela visoko 11. mjesto, a Accor Hotels su na 18 mjestu, Starbucks Coffe Singapore na 22. mjestu. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Objavljeno: 06.04.2021. 00:09  
Riblja pašteta i bruskete s carpacciom od kozica i mariniranom sipom
Riblja pašteta i bruskete s carpacciom od kozica i mariniranom sipom

Riblja pašteta i bruskete s carpacciom od kozica i mariniranom sipom

 

Za paštetu je potrebno: 

1 kg svježe ribe

10 dag kapara

4 slane srdele

4 do 5 kiselih krastavaca

30 dag majoneze

prstohvat soli

prstohvat papra

ostali začini po želji

 

Za bruskete je potrebno:

8 tanjih kriški kruha

2 do 3 čajne žlice maslinovog ulja

15 dag mesa kozica

10 dag rikule ili neke druge sezonske salate

2 do 3 dag sira Grana Padano

nekoliko kapi ocijeđene naranče

 

Priprema paštete: 

Od ribe skuhati juhu, odvojiti je od kostiju i potom ohladiti. Sitno samljeti i u nju dodati iskosane slane srdele, kapare i kisele krastavce. Povezati majonezom, začiniti po želji i pustiti da odstoji u hladnjaku.

 

Priprema brusketa:

Kozice namočiti u limunu, posoliti, popapriti i dodati nekoliko kapi ocijeđene naranče radi okusa. Zapeći tanko narezani kruh, staviti na njega maslinovog ulja i salatu po želji, te na nju servirati kozice i naribati sir Grana Padano.

Umjesto kozica se može koristiti sipa. Potrebno je 20 dag sipe koju treba očistiti, skuhati te ohlađenu izrezati na listiće i umočiti u limun. 

Poslužiti kao i kozice.

  isprintaj članak