Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka
Posjetiteljima koji žele duže vremena ostati u restoranu preporučuju se kasnije dolaženje pa to svakako imajte na umu prilikom idućeg posjeta Beču. ...
Zagreb nudi neke od najprivlačnijih ponuda na globalnoj turističkoj digitalnoj platformi priceless.com
Korisnici mogu istraživati Zagreb noću u legendarnom starinskom Yugu ili upoznati divlju stranu grada u ekskluzivnom posjetu ZOO gdje će hraniti životinjd. ...
Opušak vas može puno stajati
Tko baci iz automobila goreću cigaretu ili otpad poput limenke od pića, bocu ili papir, ne samo da stvara smeće uz naše prometnice, već i riskira plaćanje opome ...
Anketa


NALAZITE SE U
Mastercard i kuhar Marin Medak nakon uspješne gastronomske turneje u Puli prselili u Rijeku
Objavljeno: 24.07.2019. 19:28  
Rijeka je od danas bogatija za specijalite kuhara koji će s Food Truckom proširiti street food ponudu
Rijeka je od danas bogatija za specijalite kuhara koji će s Food Truckom proširiti street food ponudu

U suradnji s kuharom Marinom Medakom, Mastercard je pokrenuo projekt pod nazivom Mastercard Food Truck Road Trip koji, nakon dva uspješna dana u Puli, dolazi i u Rijeku, a do 4. kolovoza obići će još tri priobalna odredišta da bi u Splitu dočekao završetak.

Posebno vozilo Mastercard Food Truck, u kojem će voditelj zagrebačkog restorana RougeMarin i kuhar Marin Medak pripremati poznate nacionalna jela, bit će smješteno na Trgu 111. brigade Hrvatske vojske. Cijeli program započinje u 18 sati, a ondje će stanovnici i posjetitelji buduće hrvatske prijestolnice kulture sve do ponoći moći uživati u privremeno obogaćenoj street food ponudi grada. Menu će uključivati sporo pečenu janjetinu, komišku pogaču, juneći burger u brioche pecivu, peka sendvič s konfitiranom tunom i pileće ražnjiće.

„Stvaranje novog jela je uvijek iznova izazov koji vas ne ostavlja ravnodušnim pa je tako i s ovim jelima koja sam osmislio naslanjajući se na našu jadransku tradiciju, ldomaće namirnice i tehnike kuhanja koje sam iskoristio i presložio u street food jela. Današnji užurbani način života nas tjera da nešto s nogu, usput pojedemo pa kad je već tako zašto ne bismo jeli zdravo, ukusno i ispravno skuhano", rekao je Marin Medak koji će nakon Pule i Rijeke svoje specijalitete ponuditi na plaži Zrće na Pagu od 28. do 30. srpnja, te u Šibeniku od 31. srpnja do 2. kolovoza i u Splitu 3. i 4. kolovoza.

Poseban razlog za uživanje u ovom gastronomskom iskustvu imat će korisnici Mastercard® i Maestro® kartica koji ostvaruju 15% popusta i na poklon dobivaju posebnu kuharicu Food Truck Road Trip. 


  isprintaj članak