Grad blizanca u Indiji
Ova neobičnost rođenja velikog broja blizanaca zabilježen je iu gradovima Igbo-Ora u Nigeriji i Cândido Godói u Brazilu. ...
Klice otporne na antibiotike šire se i u perilicama rublja
Klice otporne na antibiotike proširile su se i u perilice rublja u kućanstvima, ali i u dječjim bolnicama lako ih je naći ukoliko perete rublje novorođenčadi. ...
Kada snižavati cijene i koja je važnost ulaganja u ljude
Tijekom panela na HOW festivalu stalno se spominjalo Tursku kao konkurencija, a svi su sudionici zajedno zaključili da dugoročno gledano, spuštanje cijena nije ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Mastercard i kuhar Marin Medak nakon uspješne gastronomske turneje u Puli prselili u Rijeku
Objavljeno: 24.07.2019. 19:28  
Rijeka je od danas bogatija za specijalite kuhara koji će s Food Truckom proširiti street food ponudu
Rijeka je od danas bogatija za specijalite kuhara koji će s Food Truckom proširiti street food ponudu

U suradnji s kuharom Marinom Medakom, Mastercard je pokrenuo projekt pod nazivom Mastercard Food Truck Road Trip koji, nakon dva uspješna dana u Puli, dolazi i u Rijeku, a do 4. kolovoza obići će još tri priobalna odredišta da bi u Splitu dočekao završetak.

Posebno vozilo Mastercard Food Truck, u kojem će voditelj zagrebačkog restorana RougeMarin i kuhar Marin Medak pripremati poznate nacionalna jela, bit će smješteno na Trgu 111. brigade Hrvatske vojske. Cijeli program započinje u 18 sati, a ondje će stanovnici i posjetitelji buduće hrvatske prijestolnice kulture sve do ponoći moći uživati u privremeno obogaćenoj street food ponudi grada. Menu će uključivati sporo pečenu janjetinu, komišku pogaču, juneći burger u brioche pecivu, peka sendvič s konfitiranom tunom i pileće ražnjiće.

„Stvaranje novog jela je uvijek iznova izazov koji vas ne ostavlja ravnodušnim pa je tako i s ovim jelima koja sam osmislio naslanjajući se na našu jadransku tradiciju, ldomaće namirnice i tehnike kuhanja koje sam iskoristio i presložio u street food jela. Današnji užurbani način života nas tjera da nešto s nogu, usput pojedemo pa kad je već tako zašto ne bismo jeli zdravo, ukusno i ispravno skuhano", rekao je Marin Medak koji će nakon Pule i Rijeke svoje specijalitete ponuditi na plaži Zrće na Pagu od 28. do 30. srpnja, te u Šibeniku od 31. srpnja do 2. kolovoza i u Splitu 3. i 4. kolovoza.

Poseban razlog za uživanje u ovom gastronomskom iskustvu imat će korisnici Mastercard® i Maestro® kartica koji ostvaruju 15% popusta i na poklon dobivaju posebnu kuharicu Food Truck Road Trip. 


  isprintaj članak