Koronavirus smanjio zagađenje zraka u Europi i svijetu
Objavljene karte prikazuju promjene u količini dušičnog dioksida (NO2) - zagađivača koji uglavnom nastaje od upotrebe fosilnih goriva. ...
Stjuardese se najviše bolje požara u avionu
Čak 44,5 % kabinskog osoblja vidjelo putnike kako pokušavaju obaviti spolni odnos u zahodu zrakoplova, a od njih je dva i pol posto dobilo ponudu da se pridruže ...
Filmske poslastice iz Beča
Kada vi ne možete u Beč, tada Beč dolazi k vama! Donosimo vam pregled najboljih filmova snimljenih u njemu. ...
Anketa


NALAZITE SE U
U usporedbi s ostalim žitaricama riža ima najveću energetsku vrijednost.
Objavljeno: 28.07.2019. 10:21  
Riža – Namirnica koju treba znati skuhati
Riža – Namirnica koju treba znati skuhati

Riža – Namirnica koju treba znati skuhati

 

- Riža dugog zrna se ne raskuha niti se lijepi prilikom kuhanja te se koristi za jela koja zahtijevaju odvojeno zrnje.

- Riža okruglog zrna je mekša, vlažnija i ima svojstva lijepljenja te je stoga pogodnija za jela u kalupima, za deserte i kreme.

- Riža kao i proso spada u lužnate žitarice te ih po novim saznanjima treba obilato uvrštavati u jelovnik.

- U usporedbi s ostalim žitaricama riža ima najveću energetsku vrijednost.

- Ukoliko kod kuće nemate škrobnog brašna možete upotrijebiti rižu samljevenu u mlincu za kavu.

- Bjelančevine iz riže važno je upotpuniti s onima iz mahunarki čime dobivamo cjelovit unos svih potrebnih aminokiselina.

- U rižu koja se pjeni prilikom kuhanja dodajte žlicu ulja.

- Za jednu osobu dovoljno je 100 g sirove riže za jedan obrok.

- Ostatke riže najlakše ćete podgrijati ako je s malo maslaca stavite na par minuta u zagrijanu pećnicu. 

  isprintaj članak