Novozelandski portal AJ Hackett je tražio da napravi dogovor s Vanuatuom oko prava na bungee jumping
Na otoku Pentecost, jednom od 83 otoka koji čine Vanuatu, stanovnici vezuju vinovu lozu oko gležnjeva prije negoli skoče s 10-metarske drvene platforme. ...
Bečki javni prijevoz postavio nevjerojatan rekord
Autobusi i ovaj put prednjače po prijeđenoj udaljenosti – protekle su godine prevalili čak 39,6 milijuna kilometara. Slijede ih tramvaji s 22,9 milijuna te vlak ...
Biti elegantan muškarac
Postoje stvari o kojima ne razmišljamo, ali su toliko bitne za dojam koji ostavljamo. ...
Anketa


NALAZITE SE U
U usporedbi s ostalim žitaricama riža ima najveću energetsku vrijednost.
Objavljeno: 28.07.2019. 10:21  
Riža – Namirnica koju treba znati skuhati
Riža – Namirnica koju treba znati skuhati

Riža – Namirnica koju treba znati skuhati

 

- Riža dugog zrna se ne raskuha niti se lijepi prilikom kuhanja te se koristi za jela koja zahtijevaju odvojeno zrnje.

- Riža okruglog zrna je mekša, vlažnija i ima svojstva lijepljenja te je stoga pogodnija za jela u kalupima, za deserte i kreme.

- Riža kao i proso spada u lužnate žitarice te ih po novim saznanjima treba obilato uvrštavati u jelovnik.

- U usporedbi s ostalim žitaricama riža ima najveću energetsku vrijednost.

- Ukoliko kod kuće nemate škrobnog brašna možete upotrijebiti rižu samljevenu u mlincu za kavu.

- Bjelančevine iz riže važno je upotpuniti s onima iz mahunarki čime dobivamo cjelovit unos svih potrebnih aminokiselina.

- U rižu koja se pjeni prilikom kuhanja dodajte žlicu ulja.

- Za jednu osobu dovoljno je 100 g sirove riže za jedan obrok.

- Ostatke riže najlakše ćete podgrijati ako je s malo maslaca stavite na par minuta u zagrijanu pećnicu. 

  isprintaj članak