Vidra uživa u ljubavnoj predigri

Razlog uništavanja vidri je bilo meso koje se mnogo tražilo u zemljama kršćanske vjere za vrijeme posta. ...
Programirani kvarovi uređaja odnose potrošačima novac
Predloženo glasanje da potrošači imaju pravo na popravak, što znači da im dijelovi moraju biti dostupni po razumnim cijenama tijekom očekivanog vijeka trajanja. ...
Tijekom karantene djeca zaboravljaju kako koristiti nož i vilicu
Tijekom karantene tijekom pandemije covida-19, većina djece u Engleskoj zaostala je u učenju, a neka su imala znatno pogoršane društvene vještine. ...
Anketa


NALAZITE SE U
U usporedbi s ostalim žitaricama riža ima najveću energetsku vrijednost.
Objavljeno: 28.07.2019. 10:21  
Riža – Namirnica koju treba znati skuhati
Riža – Namirnica koju treba znati skuhati

Riža – Namirnica koju treba znati skuhati

 

- Riža dugog zrna se ne raskuha niti se lijepi prilikom kuhanja te se koristi za jela koja zahtijevaju odvojeno zrnje.

- Riža okruglog zrna je mekša, vlažnija i ima svojstva lijepljenja te je stoga pogodnija za jela u kalupima, za deserte i kreme.

- Riža kao i proso spada u lužnate žitarice te ih po novim saznanjima treba obilato uvrštavati u jelovnik.

- U usporedbi s ostalim žitaricama riža ima najveću energetsku vrijednost.

- Ukoliko kod kuće nemate škrobnog brašna možete upotrijebiti rižu samljevenu u mlincu za kavu.

- Bjelančevine iz riže važno je upotpuniti s onima iz mahunarki čime dobivamo cjelovit unos svih potrebnih aminokiselina.

- U rižu koja se pjeni prilikom kuhanja dodajte žlicu ulja.

- Za jednu osobu dovoljno je 100 g sirove riže za jedan obrok.

- Ostatke riže najlakše ćete podgrijati ako je s malo maslaca stavite na par minuta u zagrijanu pećnicu. 

  isprintaj članak