Klice otporne na antibiotike šire se i u perilicama rublja
Klice otporne na antibiotike proširile su se i u perilice rublja u kućanstvima, ali i u dječjim bolnicama lako ih je naći ukoliko perete rublje novorođenčadi. ...
Kada snižavati cijene i koja je važnost ulaganja u ljude
Tijekom panela na HOW festivalu stalno se spominjalo Tursku kao konkurencija, a svi su sudionici zajedno zaključili da dugoročno gledano, spuštanje cijena nije ...
Novosti o bosanskim piramidama

Pronalazač bosanskih piramida dr. Semir Osmanagić i dalje ostaje među najaktivnijim i najatraktivnijim svjetskim predavačima. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Prehrana
U usporedbi s ostalim žitaricama riža ima najveću energetsku vrijednost.
Objavljeno: 28.07.2019. 10:21  
Riža – Namirnica koju treba znati skuhati
Riža – Namirnica koju treba znati skuhati

Riža – Namirnica koju treba znati skuhati

 

- Riža dugog zrna se ne raskuha niti se lijepi prilikom kuhanja te se koristi za jela koja zahtijevaju odvojeno zrnje.

- Riža okruglog zrna je mekša, vlažnija i ima svojstva lijepljenja te je stoga pogodnija za jela u kalupima, za deserte i kreme.

- Riža kao i proso spada u lužnate žitarice te ih po novim saznanjima treba obilato uvrštavati u jelovnik.

- U usporedbi s ostalim žitaricama riža ima najveću energetsku vrijednost.

- Ukoliko kod kuće nemate škrobnog brašna možete upotrijebiti rižu samljevenu u mlincu za kavu.

- Bjelančevine iz riže važno je upotpuniti s onima iz mahunarki čime dobivamo cjelovit unos svih potrebnih aminokiselina.

- U rižu koja se pjeni prilikom kuhanja dodajte žlicu ulja.

- Za jednu osobu dovoljno je 100 g sirove riže za jedan obrok.

- Ostatke riže najlakše ćete podgrijati ako je s malo maslaca stavite na par minuta u zagrijanu pećnicu. 

  isprintaj članak