Prodaja kineskih 5G pametnih telefona trebala bi doseći 140 milijuna komada 2020. godine
Kineska prodaja 5G pametnih telefona u srpnju iznosila je blizu 14 milijuna komada, što je 239 posto više u odnosu na siječanj ...
Plesni stilovi koji će vam poboljšati tjelesnu spremnost
Ples je jedan od najvažnijih načina rješavanja kalorija, a istovremeno se zabavljate. ...
Stvari koje nikako ne pripadaju u perilicu rublja
Ako želite uštedjeti novac i ako želite da vaša perilica rublja dobro i dugo radi, onda budite oprezni da sljedeći predmeti ne uđu u nju. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Prehrana
U usporedbi s ostalim žitaricama riža ima najveću energetsku vrijednost.
Objavljeno: 28.07.2019. 10:21  
Riža – Namirnica koju treba znati skuhati
Riža – Namirnica koju treba znati skuhati

Riža – Namirnica koju treba znati skuhati

 

- Riža dugog zrna se ne raskuha niti se lijepi prilikom kuhanja te se koristi za jela koja zahtijevaju odvojeno zrnje.

- Riža okruglog zrna je mekša, vlažnija i ima svojstva lijepljenja te je stoga pogodnija za jela u kalupima, za deserte i kreme.

- Riža kao i proso spada u lužnate žitarice te ih po novim saznanjima treba obilato uvrštavati u jelovnik.

- U usporedbi s ostalim žitaricama riža ima najveću energetsku vrijednost.

- Ukoliko kod kuće nemate škrobnog brašna možete upotrijebiti rižu samljevenu u mlincu za kavu.

- Bjelančevine iz riže važno je upotpuniti s onima iz mahunarki čime dobivamo cjelovit unos svih potrebnih aminokiselina.

- U rižu koja se pjeni prilikom kuhanja dodajte žlicu ulja.

- Za jednu osobu dovoljno je 100 g sirove riže za jedan obrok.

- Ostatke riže najlakše ćete podgrijati ako je s malo maslaca stavite na par minuta u zagrijanu pećnicu. 

  isprintaj članak