Boraks – Počnite ga koristiti u svakodnevnom životu

Boraks je prirodni mineral koji nastaje sezonskim isparavanjem slanih jezera, a sastoji se od vode, natrija, kisika i bora. ...
Svaki peti rimski car rođen je u Srbiji
Jeste li znali da je od 18 rimskih careva, svaki peti rođen na području današnje Republike Srbije? ...
Kada krenemo hvalisavo pričati o tisuću otoka...
I sada zamislite izraz lica prosječnog Šveđanina kad mu neki naši veliki turistički stručnjaci, koji većinom nikada u životu nisu ni ljetovali u inozemstvu, kre ...
Anketa


NALAZITE SE U > Izdvojeno
Robot kojim se upravlja glasovnim naredbama
Objavljeno: 17.07.2018. 14:27  
Roboti koji brinu o nama
Roboti koji brinu o nama
  • Roboti koji brinu o nama
  • Roboti koji brinu o nama
  • Roboti koji brinu o nama
  • Roboti koji brinu o nama
  • Roboti koji brinu o nama

Sony Aibo, LG CLOi, Segway Loomo, Sophia, Aelous Bot, Somnox


Sony Aibo

Vraćaju se robotski psi poduzeća Sony, ovaj puta pametniji sa sposobnošću prepoznavanja lica i odazivanje na naredbe. Uz to izvode uobičajene pseće trikove, između ostalog i uzimanje kosti s tla. Zahvaljujući kameri u nosu mogu čuvati vaš dom!

aibo.sony.jp/en

 

LG CLOi

Nadzor nad pametnom kućom i uređajima u njoj obavlja robot CLOi. Sposoban je uključivati i isključivati svjetla, troj za pranje rublja ili posuđa, a ima uvid i u vaš kalendar obaveza. Može pomoći prilikom kuhanja, te predložiti što skuhati. Uz sve to, izgleda dobro.

lg.com

 

Segway Loomo

Loomo je mješavina prijevoznog sredstva i robota družbanika. Njime se možemo voziti po traviu, popeti na brdo – općenito je sposoban savladati loše podloge. Brzina mu je 17 km/sat.Loomo je sposoban automatski pratiti vlasnika, prepoznati lica, fotografirati i sporazumijevati se s gestama. Njime se upravlja glasovnim naredbama!

segwayrobotics.com

 

Čovjekoliki robot Sophia

Sophia je napredni humanoidni robot tvrtke Hanson Robotics. Može se pohvaliti izuzetno naprednom uporabom umjetne inteligencije (preko Googla) čime pokazuje smjer u kojem se robote razvija. Sposoban je razgovarati i nastupiti s govorom i odgovarati na razne upite. Najnoviji dodatak su čovjekolike noge koje mu pomažu prilikom kretanja.

hansonrobotics.com/robot/sophia

 

Aelous Bot

Aeolus Bot je sposoban za svašta: može nam dodati stvari, usisati prašinu, maknuti predmete i staviti ih na pravo mjesto. Još je i dobar čuvar! Može ga se dobiti s pametnim Amazonovim Alexa tako da omogućuje posredovanje informacija.

aeolusbot.com

 

U postelju s robotom

Jastuk Somnox brine za bolje spavanje, a glavna mu je uloga nadzor nad disanjem! Kada ga u noći zagrlimo nježno se napuše i opusti čime utječe na našu podsvjest i brine za naš način disanja. Takođe nudi mogućnost emitiranja glazbe i vođene meditacije.

somnox.nl

  isprintaj članak