U Turskoj nemaju zakon o homoseksualnosti
Navršenih od 18 godina starosti je i dobna granica za dozvolu ulaska u barove i klubove koji prodaju alkohol. ...
Muškarca se pozna po gaćama
Materijal od kojeg se proizvedi muške gaće mora biti vrhunske kakvoće. ...
Turizam je treća izvozna grana svijeta
Prošlu godinu odlikuje održiv rast u mnogim odredištima. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Planiran je spektakl kakav još nije viđen u Čačku
Objavljeno: 11.06.2018. 19:53  
Rock festival priča u Čačku od 11 - 17. lipnja 2018. godine.
Rock festival priča u Čačku od 11 - 17. lipnja 2018. godine.

Festival PRiČa je Festival Rock glazbe i dobre zabave. Nastao je 2012. godine u jednoj ulici u središtu Čačka. Ove godine će se održava od 11 - 17. lipnja 2018. godine. Veći dio programa je na Gradskom trgu, a neki sadržaji u Gradskom parku, zatim u prostoru Doma kulture i u OŠ „Dr. Dragiša Mišović”.

Planiran je spektakl kakav još nije viđen u Čačku. Program je, u odnosu na prethodne godine, obogaćen raznolikim sadržajima namijenjenim djeci i mladima, a komercijalni dio programa bit održan na stadionu FK Remont 15. i 16. lipnja s početkom u 20 sati.  Osim 10 izabranih mladih grupa nastupit će i legende EX YU rock scene: Riblja čorba, Bajaga i Instruktori, Partibrejkers, 357, Dejan Cukić i Spori Ritam Bend, Kerber, Magnifico, Odgovor i EX Revolveri.

Danas su ga otvorili Kor čačanske gimnazije pod vodstvom profesorice Mirjane Janevske, slijedi otvaranje samostalne izložbe fotografija Duška Lukovića, a zatim godišnji koncert plesnog studija Star dance i na kraju prvog dana festivala rock koncert grupe Pera i Ložači.

Drugi i treći dan festivala su posvećeni kazalištu i pjesmama za djecu i omladinu, a gost-domaćin bit će Milan Caci Mihailović, glumac i pjesnik. Predstavit će svoje dvije zbirke pjesama Srce i Druge pjesme i 37 prstenova, a u večernjim satima će se posjetitelji zabaviti uz kazališnu predstavu Cacijev uspomenar, a bit će otvorena i izložba scenografije Milice Bajić Đurov u Domu kulture. Pripremljene su i dvije kazališne predstave za djecu “Iz Ja grada u Ti grad” i  “Ekološka predstava” u kojima glume Milan Zarić, Sanja Marković i Nina Linta Lazarević.

Karnevalski četvrtak je 14. lipnja koji je ujedno početak zabavnog programa. Prepodnevni sati su posvećeni predškolcima i mlađim školarcima. Za njih je pripremljen Rock maskenbal u Gradskom parku od 10 sati. Prijavilo se preko 500 mališana, a uveseljavat će ih DJ, voditelj programa, pet animatora, baloni i papirnati ukrasi, te nagrade za najmaštovitiju grupnu masku za prvo, drugo i treće mjesto.

 

Rocj karneval

 

Rock karneval je zamišljen je kao velika, vesela, maskirana povorka, koja će se uz glazbu prošetati ulicama grada u četvrtak 14. lipnja u 19 sati. Tema karnevala je Rock, ali su dozvoljena odstupanja, jer je jedini cilj karnevala populariziranje ovakvog načina zabave, radi poticanja turizma u Čačku.

Za dobro ozračje pobrinut će se DJ MeeHighLow, DJ. Chaky i DJ Paun, a na kraju slijede "žurka" i vatromet.

 

Rock provod za djecu

U subotu, 16. lipnja s početkom u 19 sati,na trgu će biti organizirana rokenrol "žurka" za djecu uz nastupe predškolske grupe vrtića “Leptirić”, PU Moje Djetinjstvo, a zatim

fenomenalni animatori za djecu iz Gornjeg Milanovca -  Veseli čuperci, a na kraju će biti  koncert Leontin Vukomanovića i Tijane Dapčević.+

 

  isprintaj članak