Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka
Posjetiteljima koji žele duže vremena ostati u restoranu preporučuju se kasnije dolaženje pa to svakako imajte na umu prilikom idućeg posjeta Beču. ...
Zagreb nudi neke od najprivlačnijih ponuda na globalnoj turističkoj digitalnoj platformi priceless.com
Korisnici mogu istraživati Zagreb noću u legendarnom starinskom Yugu ili upoznati divlju stranu grada u ekskluzivnom posjetu ZOO gdje će hraniti životinjd. ...
Opušak vas može puno stajati
Tko baci iz automobila goreću cigaretu ili otpad poput limenke od pića, bocu ili papir, ne samo da stvara smeće uz naše prometnice, već i riskira plaćanje opome ...
Anketa


NALAZITE SE U
Biskvit pečen za 10 minuta
Objavljeno: 07.10.2015. 19:22  
Rolada od trešanja
Rolada od trešanja

ROLADA OD TREŠANJA

 

Sastojci za tijesto: 

5 jaja, 120 g bečkog šećera za pečenje, 1 paketić vanilin-šećera, 100 g finog glatkog brašna, 30 g prosijanog kakaa, 1 mala ravna žličica praška za pecivo

Nadjev: 1/4 l slatkog vrhnja, 100 g šećera u prahu, 1 paketić učvrščivača za šlag, 300 g kompota od trešanja bez koštica

 

Priprema:

Sve sastojke za tijesto po redu izraditi u tijesto za biskvit. Tijesto preliti u lim za pečenje prekriven papirom za pečenje i peći na 210ºC (plin 4) oko 10 minuta. Nakon pečenja, biskvit istresti na papir koji je prethodno posipan šećerom za pečenje. Papir za pečenje premazati hladnom vodom i brzim ga potezom odstraniti. Biskvit zarolati zajedno s papirnatom podlogom. Čvrsto izraditi slatko vrhnje sa šećerom u prahu i učvrščivačem za tučeno slatko vrhnje. Ohlađenu roladu oprezno odmotati, jednu polovicu premazati s pola količine tučenog slatkog vrhnja, preko toga jednakomjerno rasporediti kompot od trešanja i ponovno zarolati.

Roladu izvana ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem i trešnjama.

  isprintaj članak