Novozelandski portal AJ Hackett je tražio da napravi dogovor s Vanuatuom oko prava na bungee jumping
Na otoku Pentecost, jednom od 83 otoka koji čine Vanuatu, stanovnici vezuju vinovu lozu oko gležnjeva prije negoli skoče s 10-metarske drvene platforme. ...
Bečki javni prijevoz postavio nevjerojatan rekord
Autobusi i ovaj put prednjače po prijeđenoj udaljenosti – protekle su godine prevalili čak 39,6 milijuna kilometara. Slijede ih tramvaji s 22,9 milijuna te vlak ...
Biti elegantan muškarac
Postoje stvari o kojima ne razmišljamo, ali su toliko bitne za dojam koji ostavljamo. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Meso za roštilj mora biti što suše
Objavljeno: 19.07.2019. 07:32  
Roštilj – Kako pripremiti odlična jela s roštilja
Roštilj – Kako pripremiti odlična jela s roštilja

Kako biste uspjeli pripremiti odlična jela s roštilja trebate se držati određenih pravila.

- Upotrebljavajte kvalitetan roštilj od tankih okruglih rešetki od nehrđajućeg čelika.

- Počekajte da nastane tanki sloj pepela na žeravici prije nego što počnete peći.

- Meso za roštilj mora biti što suše, kako se masnoća ne bi zapalila, a meso poprimilo miris zagoretine.

- Ako ste mesne odreske marinirali, morate ih prije pečenja ocijediti ili posušiti.

- Meso pecite nad žeravicom, nikad nad plamenom ili dimom.

- Ne probadajte ga vilicom prilikom okretanja kako biste vidjeli je li pečeno jer time gubi sok i postaje suho.

- Ako se žar rasplamsa, meso odmah skinite s roštilja.

- Okrećite meso drvenom kuhačom ili hvataljkama.

- Meso začinite nakon pečenja jer sol razara vanjsku opnu i meso gubi na sočnosti. 

  isprintaj članak