Klice otporne na antibiotike šire se i u perilicama rublja
Klice otporne na antibiotike proširile su se i u perilice rublja u kućanstvima, ali i u dječjim bolnicama lako ih je naći ukoliko perete rublje novorođenčadi. ...
Kada snižavati cijene i koja je važnost ulaganja u ljude
Tijekom panela na HOW festivalu stalno se spominjalo Tursku kao konkurencija, a svi su sudionici zajedno zaključili da dugoročno gledano, spuštanje cijena nije ...
Novosti o bosanskim piramidama

Pronalazač bosanskih piramida dr. Semir Osmanagić i dalje ostaje među najaktivnijim i najatraktivnijim svjetskim predavačima. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Meso za roštilj mora biti što suše
Objavljeno: 19.07.2019. 07:32  
Roštilj – Kako pripremiti odlična jela s roštilja
Roštilj – Kako pripremiti odlična jela s roštilja

Kako biste uspjeli pripremiti odlična jela s roštilja trebate se držati određenih pravila.

- Upotrebljavajte kvalitetan roštilj od tankih okruglih rešetki od nehrđajućeg čelika.

- Počekajte da nastane tanki sloj pepela na žeravici prije nego što počnete peći.

- Meso za roštilj mora biti što suše, kako se masnoća ne bi zapalila, a meso poprimilo miris zagoretine.

- Ako ste mesne odreske marinirali, morate ih prije pečenja ocijediti ili posušiti.

- Meso pecite nad žeravicom, nikad nad plamenom ili dimom.

- Ne probadajte ga vilicom prilikom okretanja kako biste vidjeli je li pečeno jer time gubi sok i postaje suho.

- Ako se žar rasplamsa, meso odmah skinite s roštilja.

- Okrećite meso drvenom kuhačom ili hvataljkama.

- Meso začinite nakon pečenja jer sol razara vanjsku opnu i meso gubi na sočnosti. 

  isprintaj članak