Novozelandski portal AJ Hackett je tražio da napravi dogovor s Vanuatuom oko prava na bungee jumping
Na otoku Pentecost, jednom od 83 otoka koji čine Vanuatu, stanovnici vezuju vinovu lozu oko gležnjeva prije negoli skoče s 10-metarske drvene platforme. ...
Bečki javni prijevoz postavio nevjerojatan rekord
Autobusi i ovaj put prednjače po prijeđenoj udaljenosti – protekle su godine prevalili čak 39,6 milijuna kilometara. Slijede ih tramvaji s 22,9 milijuna te vlak ...
Biti elegantan muškarac
Postoje stvari o kojima ne razmišljamo, ali su toliko bitne za dojam koji ostavljamo. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Vrsar će ove godine postati jedini hrvatski grad koji će ugostiti Ocean Lava Triathlon
Objavljeno: 11.04.2019. 22:35  
Rovinj, Vrsar, Bale, Svetvinčenat i Kanfanar uvode nove destinacijske proizvode, događanja i doživljaje
Rovinj, Vrsar, Bale, Svetvinčenat i Kanfanar uvode nove destinacijske proizvode, događanja i doživljaje

Turističke zajednice grada Rovinja-Rovigno, općina Vrsar, Bale-Valle, Svetvinčenat i Kanfanar te hotelska tvrtka Maistra d.d., predstavile su danas događanja i doživljaje kojima nastavljaju povećavati broj dolazaka i noćenja turista, produživati njihov boravak i povećavati potrošnju u pred- i posezoni.

U Meneghetti Wine Hotel & Winery u Balama predstavljeno je pet zajedničkih destinacijskih proizvoda: Bike, Outdoor, Nogomet, Tenis i Gourmet. Tako je u 2018. godini je ostvareno 11 događanja poput teniskog turnira Istarska rivijera, Perin Memorijal ITF 18, Maistra Cup TE 14, biciklističke utrke Istarsko proljeće i pustolovne utrke Lim Bay Challenge, na kojima je sudjelovalo više od 3.000 osoba. Ističe se i četvrti Istria Gourmet Festivala na kojem su se okupili predavači i kuhari sa čak 39 Michelin zvjezdica. U sklopu destinacijskih doživljaja, turiste je u šetnju Vrsarom vodio Casanova, s vješticom Mare vraćali su se u srednji vijek, a u Morosini-Grimani dvorcu kroz Escape castle otkrivali su posjeduju li sedam viteških vrlina. 

Turističke zajednice Rovinja, Vrsara, Bala, Svetvinčenta i Kanfanara zabilježile su prošle godine u pred- i posezoni 331.582 dolazaka i 1,371.440 noćenja, što predstavlja povećanje od 29% u dolascima, odnosno 31 % u noćenjima u odnosu na godinu ranije.

Na temelju izvrsnih rezultata, turističke zajednice i Maistra ove godine uvode nove proizvode i događanja. Jedan od ključnih projekata za 2019. godinu je outdoor događaj Ocean Lava Triathlon koji će biti u Vrsaru u listopadu, a čijih se 16 utrka održava u 14 država Europe. Vrsar će ove godine postati jedini hrvatski grad koji će ugostiti ovu prestižnu utrku. Ove će godine održati još dva događanja vezana uz prehranu: Putevima rovinjskih delicija u proljetnom i jesenskom izdanju u kojem 12 restorana po prihvatljivim cijenama nude jela na bazi sezonskih namirnica, te Tradizione a tavola: vecie ricette del mare, u sklopu kojeg će pripremati stara jela na način na koji ih je pripremao djed, ali na novi, unukov način. 

Suradnjom turističkih zajednica Rovinja-Rovigno, Vrsar, Bale-Valle, Svetvinčenat i Kanfanar te tvrtke Maistra d.d. postignuti su značajni zajednički rezultati.

 

  isprintaj članak