Svjetski dan krastavaca

Ovogodišnji Svjetski dan krastavaca prigodno je obilježen i proslavljen otvaranjem tajnih vrata zagrebačke Vile Werner Među gostima bile sui DJ Bizzo Bodega, mo ...
Trovanje računom iz dućana
Bisfenol A može utjecati na hormonski povezane metaboličke procese u tijelu i izazvati dijabetes i debljinu, te smanjuje plodnost i nepovoljno utječe na razvoj ...
Anketa


NALAZITE SE U > Ljepota
Rukama treba posvetiti svakodnevnu brigu kao njezi lica
Objavljeno: 02.10.2017. 09:52  
Ruke: Kako u kratkom vremenu kožu učiniti ljepšom
Ruke: Kako u kratkom vremenu kožu učiniti ljepšom

Ruke su dio tijela koji je najizraženiji pogledima no ujedno su i najizloženije različitim ozljedama. Svakodnevno ih koristite i morali biste im posvetiti jednaku pažnju koju posvećujete njezi lica.

- Omekšajte ruke čak i dok perete posuđe. Dodajte čajnu žlicu bademovog ulja u vodu za pranje. Voda će omekšati tvrdu kože, a ulje će učvrstiti vlagu u njma.

- Napravite piling mrtvih stanica s otopinom napravljenom od morske soli i limuna. Utrljajte ju u ruke starom četkicom za zube dva puta tjedno kako biste omekšali ruke i uklonili diskoloracije (smanjili razliku napisati između dijelova kože koji imaju, odnosno nemaju dovoljno pigmenata).

- Dobro operite ruke toplom vodom pa je nakon toga dobro istrljajte upotrebljavajući grubu krpu za pranje. Još dok je koža vlažna na nju nanesite mješavinu od po jedne čajne žličice meda i maslinovog ulja. Stavite male plastične vrećice na ruke, a na njih pamučne rukavice, te ih ostavite tridesetak minuta kako bi mješavina bolje prodrla u kožu.

- Zagrijte šalicu mlijeka u mikrovalnoj pećnici tridesetak sekundi (ili dok ne bude toplo, no ugodno na dodir). Namačite ruke pet minuta kako biste očvrsnuli nokte i hidratizirali kožu. Ne samo da je mlijeko puno mliječnih kiselina i prirodne alfa hidroksilne kiseline nježno skidaju mrtve stanice kože, već će veliki udio kalcija očvrsnuti lomljive nokte.

  isprintaj članak