Plesni stilovi koji će vam poboljšati tjelesnu spremnost
Ples je jedan od najvažnijih načina rješavanja kalorija, a istovremeno se zabavljate. ...
Stvari koje nikako ne pripadaju u perilicu rublja
Ako želite uštedjeti novac i ako želite da vaša perilica rublja dobro i dugo radi, onda budite oprezni da sljedeći predmeti ne uđu u nju. ...
Djeca, škola i zaštitne maske za lice
I učenici i studenti u Nizozemskoj ne moraju nositi maske za lice, čak ni učitelji i starija djeca iako su se neki učitelji opirali takvoj "slobodi”. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Rukomet se vraća u dvorane uz neviđene mjere zaštite od koronavirusa
Objavljeno: 04.09.2020. 09:45  
Rukometni turnir SEHA – Final 4 Gazprom lige u Zadru od 4. 6. rujna uz neviđene zaštitne mjere
Rukometni turnir SEHA – Final 4 Gazprom lige u Zadru od 4. 6. rujna uz neviđene zaštitne mjere
  • Rukometni turnir SEHA – Final 4 Gazprom lige u Zadru od 4. 6. rujna uz neviđene zaštitne mjere

Nova razina primjene epidemioloških mjera na jednom sportskom događaju. U ovom dijelu Europe SEHA – Final 4 Gazprom lige je prvi rukometni turnir od izbijanja epidemije novog koronavirusa koji će se igrati pred publikom u dvorani.

U tijeku su završne pripreme za veliki rukometni spektakl koji će se od danas do nedjelje (od 4. do 6. rujna) održati u Zadru.

Dvorana Krešimira Ćosića ugostit će rukometni turnir SEHA – Final 4 Gazprom lige. Danas, u petak, igrat će se dvije polufinalne utakmice, a završnica, kao i utakmica za treće mjesto, u nedjelju. Za pobjedničko se postolje bore hrvatski PPD Zagreb, mađarski Telekom Veszprem, bjeloruski Meškov Brest te Vardar 1961 iz Sjeverne Makedonije.

U ovom dijelu Europe bit će to prvi rukometni turnir od izbijanja epidemije korona virusa koji će se igrati pred publikom u dvorani. To znači i novu razinu primjene epidemioloških mjera na jednom sportskom događaju.

U dvorani će moći biti 500 navijača, a poseban sustav nadzire njihov boravak, tj. uzima im se podatke i prati se njihov ulazak i izlazak iz dvorane te smještaj za vrijeme utakmice. Svaki navijač ima svoje sjedeće mjesto. Ta su mjesta tako raspoređena da se poštuje preporučeni tjelesni razmak. Navijačima se pri dolasku dijeli maske, vodu i sendviče kako ne bi bilo nepotrebnog zadržavanja po hodnicima.

Stotinu ljudi koji su uključeni u uži krug organizacije, uoči turnira je testirano na korona virus, a tijekom turnira svi su obvezni pridržavati se posebnih sigurnosnih pravila. Oni su razrađeni do najsitnijeg pojedinosti, npr. do toga na kojim se benzinskim postajama na putu za Zadar autobus s igračima smije zaustaviti.

U dvorani je postavljena do sada neviđena oprema za zaštitu od korona virusa. Među ostalim, igrači prolaze kroz dezinfekcijske prepreke na kojima se nalaze kabine s dezinfekcijskim ultraozonom, a temperatura se u dvorani mjeri termokamerama.

Posebna pozornost pridana je medijima. Kako turnir uživo više ne može pratiti onoliki broj novinara kao prije, na konferencijama za novinare moći će sudjelovati novinari koji su tamo uživo, ali i oni koji će se uključivati preko aplikacije Zoom. Na sličan način bit će organizirana i tzv. mix zona. U posebnom prostoru nalazit će se novinari koji će igračima uživo postavljati pitanja, ali i tehničko osoblje turnira s tabletima s kojih pitanja postavljaju novinari koji utakmicu prate putem interneta.

Organizatori vjeruju kako će primjena svih navedenih mjera omogućiti da se rukomet nastaviti igrati pred publikom te da će ovaj turnir u potpunosti opravdati svoj slogan #handballisback.

  isprintaj članak