Život bez muke i nereda
Jeste li se sjetili kupiti jeftinu plastičnu foliju i njome zaštititi radnu površinu prilikom rada za koji smatrate da će je dosta zaprljati? Kad završite jedno ...
Pet načina kako pronaći pravog životnog partnera
Postoje razne stvari koje nekome mogu otežati pronalazak srodne duše, počevši od previše zauzetosti poslom, nespojivosti itd. Postoje čak i oni koji su odlučili ...
Kostarika je proglašena najsretnijom zemljom u Latinskoj Americi
Ovo istraživanje mjeri očekivano trajanje života, BDP po stanovniku, doživljaj korupcije, slobodu donošenja odluka, podršku drugih ljudi u teškim vremenima i ve ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Niskotarifni prijevoznici trenutno čine manje od 4% ukupnog prometa Zračne luke Zagreb
Objavljeno: 30.03.2021. 11:45  
Ryanair otvara bazu u Zagrebu i pokreće dvanaest pravaca letenja
Ryanair otvara bazu u Zagrebu i pokreće dvanaest pravaca letenja

Najveći europski niskotarifni prijevoznik Ryanair najavio je otvaranje baze u Zagrebu, na tiskovnoj konferenciji u glavnom gradu Hrvatske danas u 11.30 CEST. Očekuje se da će nove rute, kojima će upravljati podružnica Lauda Europe, uključivati ​​Charleroi, Beuvais, Dortmund, Hahn, Baden Baden, Memmingen, Bergamo, Rim Ciampino, Podgoricu, Sandefjord, Göteborg i London Stansted. Očekuje se da će letovi na odabranim pravcima započeti u lipnju, iako će većina letova započeti od rujna. 

Nove linije snažno će pomoći u oporavku Zračne luke Zagreb od pandemije korona virusa, kao i poboljšati dostupnost jeftinih zrakoplovnih karata. Niskotarifni prijevoznici trenutno čine manje od 4% ukupnog prometa Zračne luke Zagreb.

 

Datumi pokretanja letova u odredišta:

London Stansted: 01.09.2021

Beauvais: 02.09.2021

Baden Baden: 02.09.2021

Memmingen: 03.09.2021

Rim Ciampino: 03.09.2021

Hahn: 03.09.2021

Göteborg: 03.09.2021

Dortmund: 03.09.2021

Podgorica: 04.09.2021

 

Ryanair je nnajavio za danas u 13 sati još jedna konferenciju za novinare u Zadru čime će službeno najaviti pokretanje svoje nove sezonske baze u ovom obalnom gradu, počevši od ovog lipnja, stacioniranjem tri zrakoplova. Bit će pokrenuto ukupno sedamnaest novih pravaca letenja. Tu spadaju Budimpešta, Bukurešt, Bari, Rim Ciampino, Bergamo, Modlin, Gdansk, Vaxjo, Stockholm Skavsta, Aarhus, Hamburg, Bremen, Eindhoven, Maastricht, Edinburgh, Newcastle i Liverpool.

Kao što je ranije javljeno, Zračna luka Zagreb razgovarala je s Ryanairom i pokrenula je novu shemu subvencija kako bi potaknula dolazak novih zračnih prijevoznika i pokretanje novih linija. Da bi se kvalificirao za popuste, što uključuje 80% smanjenja naknade za uslugu po putniku koja iznosi 17,5 eura, zrakoplovna tvrtka treba uvesti letove Zagreba do odredišta s kojima ranije nije bio povezan 2019. i 2020. godine. Prijevoznik također mora održavati letove tijekom cijele godine. Među velikim niskotarifnim prijevoznicima u Europi, i easyJet i Wizz Air prethodno su održavali letove do glavnog grada Hrvatske, ali su letovi ukinuti prije nekoliko godina.

Ryanair je 2018. godine razgovarao s predstavnicima tadašnjeg Ministarstvom turizma RH o mogućem uvođenju letova za Zagreb. U 2019. Ryanairova podružnica Lauda izrazila je zanimanje za otvaranje baze u glavnom gradu Hrvatske. U to je vrijeme predloženo da se izbjegnu veće naknade zračne luke ponovnim otvaranjem stare zgrade terminala, koju bi koristili isključivo niskotarifni prijevoznici. Međutim, planovi nikada nisu ostvareni nakon prigovora Croatia Airlinesa upućenih i državi i zračnoj luci. (Izvor: exyuaviation.com)

  isprintaj članak