Nove SightRun ture za novu turističku sezonu za one koji vole trčanje
SightRun tim kaže kako bi trčanje nakon biciklizma moglo zapravo postati novi zaštitni znak Hrvatske, ako se dovoljno potrudimo. ...
Prvi strip na svijetu

Strip je pridonio nazivu "žuti tisak" za novine i časopise sa senzacionalističkim sadržajem. ...
Boraks – Počnite ga koristiti u svakodnevnom životu

Boraks je prirodni mineral koji nastaje sezonskim isparavanjem slanih jezera, a sastoji se od vode, natrija, kisika i bora. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Meneghetti predstavio dva nova proizvoda
Objavljeno: 29.12.2018. 14:55  
S pjenušcem u Novu godinu
S pjenušcem u Novu godinu

U zagrebačkom Cheese baru predstavljena su dva nova Meneghetti proizvoda: odležana Meneghetti Malvazija Black Label 2017 i mlado nefiltrirano maslinovo ulje Meneghetti Novello, kao i osvježeni izgled svih Meneghetti etiketa. Predstavljene su i nove berbe vina - pjenušac Meneghetti Classic Brut 2016, Meneghetti White 2017, Meneghetti Red 2013, te sva maslinova ulja iz berbe 2018.

 

Meneghetti Novello mlado je nefiltrirano maslinovo ulje, kupaža sve četiri sorte: istarske bjelice, rosulje, leccina i buže. Na nosu je kompleksno, srednjeg intenziteta voćnosti uz dominaciju zelenih tonova trave, radiča i lista masline, te zrelih nota jabuke i banane. Bogatog je okusa uz srednje izraženu punoću i gorčinu te perzistentnu pikantnost.

 

Meneghetti Malvazija Black Label 2017 nova je interpretacija malvazije, vina koje se smatra simbolom Istre, a poznato je kao mlado, svježe i neposredno. Želi dokazati da se od ove sorte mogu proizvesti i zahtjevna vina koja će udovoljiti u potrazi za snažnijim doživljajem, složenošću i novim nijansama okusa i mirisa. Proizvodi se procesom različitih maceracija te prije stavljanja u bocu dozrijeva devet mjeseci jednim dijelom u inoksu, a drugim u velikim bačvama od slavonskog hrasta zapremine 2000 litara. Ova malvazija oplemenjuje mnoga jela, od onih s istarskim tartufom (posebice s jajima, tjesteninom i rižotima) do vrhunske pečene ribe.

Temperatura posluživanja: 8 – 10 °C

(T. Radić)

 

  isprintaj članak