Znate li išta o kopačima zlata?

Garimpeiro (rudar - kopač) u Brazilu ili Mozambiku, galamsey u Gani ili rudari nindže u Mongoliji često su okosnica lokalnih gospodarstava. ...
Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Pauk i kako ga se riješiti
Ako ih se želite riješiti nemojte im nauditi, ali ni sebe i svoje izložiti opasnim kemikalijama. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Meneghetti predstavio dva nova proizvoda
Objavljeno: 29.12.2018. 14:55  
S pjenušcem u Novu godinu
S pjenušcem u Novu godinu

U zagrebačkom Cheese baru predstavljena su dva nova Meneghetti proizvoda: odležana Meneghetti Malvazija Black Label 2017 i mlado nefiltrirano maslinovo ulje Meneghetti Novello, kao i osvježeni izgled svih Meneghetti etiketa. Predstavljene su i nove berbe vina - pjenušac Meneghetti Classic Brut 2016, Meneghetti White 2017, Meneghetti Red 2013, te sva maslinova ulja iz berbe 2018.

 

Meneghetti Novello mlado je nefiltrirano maslinovo ulje, kupaža sve četiri sorte: istarske bjelice, rosulje, leccina i buže. Na nosu je kompleksno, srednjeg intenziteta voćnosti uz dominaciju zelenih tonova trave, radiča i lista masline, te zrelih nota jabuke i banane. Bogatog je okusa uz srednje izraženu punoću i gorčinu te perzistentnu pikantnost.

 

Meneghetti Malvazija Black Label 2017 nova je interpretacija malvazije, vina koje se smatra simbolom Istre, a poznato je kao mlado, svježe i neposredno. Želi dokazati da se od ove sorte mogu proizvesti i zahtjevna vina koja će udovoljiti u potrazi za snažnijim doživljajem, složenošću i novim nijansama okusa i mirisa. Proizvodi se procesom različitih maceracija te prije stavljanja u bocu dozrijeva devet mjeseci jednim dijelom u inoksu, a drugim u velikim bačvama od slavonskog hrasta zapremine 2000 litara. Ova malvazija oplemenjuje mnoga jela, od onih s istarskim tartufom (posebice s jajima, tjesteninom i rižotima) do vrhunske pečene ribe.

Temperatura posluživanja: 8 – 10 °C

(T. Radić)

 

  isprintaj članak