Stvari koje nikako ne pripadaju u perilicu rublja
Ako želite uštedjeti novac i ako želite da vaša perilica rublja dobro i dugo radi, onda budite oprezni da sljedeći predmeti ne uđu u nju. ...
Djeca, škola i zaštitne maske za lice
I učenici i studenti u Nizozemskoj ne moraju nositi maske za lice, čak ni učitelji i starija djeca iako su se neki učitelji opirali takvoj "slobodi”. ...
Kako najbolje iskoristiti vrijeme za učenje kod kuće
Slijedite ove jednostavne savjete i stvorite uvjete za učenje kod kuće. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Izdvojeno
Raditi na području psihologije nije samo korisno već i očaravajuće
Objavljeno: 06.08.2020. 09:34  
Sa završenim studijem psihologije može se ostvariti krasan posao i napredovanje u njemu
Sa završenim studijem psihologije može se ostvariti krasan posao i napredovanje u njemu

Seoul (snimio: Željko Marušić)

Razmišljate o karijeri unutar područja psihologije? Pa, u psihologiji postoji mnogo nevjerojatnih područja koja možete izabrati. Kako je područje psihologije toliko raznoliko, mogućnosti zaposlenja su beskrajne! 

 

Raditi na području psihologije nije samo korisno već i fascinantno

Pogledajte koje su tri najzanimljivije karijere u psihologiji koje biste trebali uzeti u obzir!

 

Sportski psiholog

Sportska psihologija područje je studija koje je još uvijek prilično novo. To je istraživanje o tome kako psihologija utječe na sport, vježbanje i atletske mogućnosti. U osnovi, sportski psiholog je netko tko pruža emocionalnu podršku sportašima, vrlo slično emocionalnom treneru. Iako ovo polje privlači mnoga gledišta iz drugih područja psihologije, veći naglasak se stavlja na psihološke značajke igre, a ne na stvarnu tjelesnu stranu. Veliki dio posla uključuje pomoć sportašima u prevladavanju zabrinutosti poput straha od neuspjeha, doživljavanja nedostatka nadahnuća, slabe komunikacije ili čak ekstremne napetosti (stresa). Ako vas posebno zanima sport, tada bi sportski psiholog mogao biti odličan za izbor zanimanja.

 

Forenzička psihologija

Forenzička psihologija područje je psihologije koja usredotočene na kombinaciju psihologije i zakona, a ima i važan dio u razumijevanju kriminalnog ponašanja kao i sprečavanju zločina. Forenzički psiholozi mogu raditi u raznim prostorima kao što su policijske stanice, odvjetničke tvrtke, zatvori, centri za pritvor i rehabilitaciju za maloljetnike i mnogi drugi. To se smatra jednom od najzanimljivijih zanimanja do sada. Dakle, ako imate jedinstvenu, ali istraživačku i logičnu osobnost, onda je ovo sjajna prilika za vas.

 

Neuropsiholog

Neuropsihologija je grana kliničke psihologije koja je povezana s odnosom ljudskog mozga i načinom kako se ljudi ponašaju. Većina neuropsihologa uključuje se u istraživanje, proučavajući ljudski mozak i kako njegovo fiziološko stanje utječe na ljudsku kogniciju i ponašanje. Veliki dio provedenih istraživanja usmjeren je na poboljšanje dijagnoze i liječenja koji se odnose na neurološke poremećaje. Ovo je izvanredno specijalizirano područje studija koje nudi vrhunsko znanje i napredovanje. 

  isprintaj članak