Marmelada od marelice je važan sastavni dio | Objavljeno: 09.12.2019. 08:39 |
Sacher torta
(1 torta od 24 cm ø)
Sastojci:
160 g maslaca
80 g šećera u prahu
160 g rastopljene čokolade
6 žumanjaka
6 bjelanjaka
80 g šećera
prstohvat soli
160 g brašna
marmelada od marelice
čokoladna glazura
Priprema:
Istući maslac i šećer u prahu. Malo pomalo dodavati rastopljenu čokoladu. Od bjelanjaka, šećera i soli istući snijeg. Smjesu od maslaca lagano pomiješati sa snijegom.
Prosijano brašno oprezno umiješati u smjesu te sve staviti u pripremljenu posudu za pečenje torte te peći oko 45 minuta na 170ºC.
Ohlađenu Sacher tortu prerezati na dva jednaka dijela te namazati marmeladom od marelice. Izvana tortu namazati vrućom marmeladom te preliti čokoladnom glazurom.
![]() |