Prodaja kineskih 5G pametnih telefona trebala bi doseći 140 milijuna komada 2020. godine
Kineska prodaja 5G pametnih telefona u srpnju iznosila je blizu 14 milijuna komada, što je 239 posto više u odnosu na siječanj ...
Plesni stilovi koji će vam poboljšati tjelesnu spremnost
Ples je jedan od najvažnijih načina rješavanja kalorija, a istovremeno se zabavljate. ...
Stvari koje nikako ne pripadaju u perilicu rublja
Ako želite uštedjeti novac i ako želite da vaša perilica rublja dobro i dugo radi, onda budite oprezni da sljedeći predmeti ne uđu u nju. ...
Anketa


U Kastvu će se okupiti 29 marljiva uzgajivača i proizvođača
Objavljeno: 08.03.2019. 13:50  
Sajam "Zeleni Kastav" u Kastvu u ponedjeljak, 11. ožujka 2019. godine
Sajam

Sajam zdrave hrane, kozmetike, sredstava za njegu domova i odjeće i enzima za prihranu bilja "Zeleni Kastav” bit će 29. put zaredom održan u ponedjeljak, 11. ožujka 2019. godine od 16 - 19 sati na Fortici u centru Kastva. U slučaju kiše, sajam će biti organiziran u natkrivenom parkirnom prostoru Školske sportske dvorane "Matija Katalinić" u Kastvu.

Na 29. "Zelenom Kastvu" sudjelovati će 29 uzgajivača i proizvođača s proizvodima svojih obiteljskih gospodarstava, obrta, zadruga i poduzeća. U ponudi će biti korjenasto povrće i zelenje, voće, voćne prerađevine, sokovi i sirupi, kravlje mlijeko, sirutka i mliječni proizvodi, sirevi i suhomesnate prerađevine, bučino ulje i prerađevine, razni povrtni namazi i umaci, batat narančasti i ljubičasti, marmelade od batata, kombinacije namaza medvjeđeg luka, razna brašna, žganaca i žitne pahuljice starih sorti žitarica, obilje raznih vrsta kruha, kroasana, savijača i slastica. Biti ce češnjaka, luka, slanutka, graha, raznih sorti tikvi. Bit i će i raznih kombinacija zdravih čokoladnih namaza "Meetella", raznih vrsta eko meda, izuzetan apikompleks OPG-a Mićić iz Rijeke.

Bit će i prirodne kozmetike za njegu tijela, prirodnih sapuna, šampona, melema i krema."Zdrava" sredstva za čišćenje i sredstva za pranje odjeće, upotpuniti će vrlo bogatu ponudu sajma.

Osim svježih agruma, iz doline Neretve bit će ponuđeni i voćni namazi agruma raznih okusa i kombinacija, te arančini i sokovi mandarina OPG-a Klaudie Krstičević. Od svježih agruma, još će biti kumkvata. Biti će u ponudi sokovi jabuka u raznim kombinacijama iz okolice Karlovca. Razne kombinacije soka aronije, rabarbare, keksa, marmelada i čaja, uz sve naprijed navedeno, pomoći će jačanju imuniteta. Sušena malina u prahu novitet je sajma. OPG Stipe Štavlić donosi svježa jaja iz nekonvencionalnog uzgoja - kokice borave na podnožju Velebita i hrane se samo "zdravom hranom".

I ovoga puta će sudjelovati Farma Drijade s kozjim mlijekom, sirutkom, jogurtima, skutom i mladim sirom.

OPG Hursa Zvonko iz Stubice s linijom "Slatko moje zeleno" ponovno je na sajmu, a uz njih i prošlomjesečni "novi" sudionik Braniteljska zadruga Arka Naša iz Zagreba, s prirodnim enzimima za prihranu bilja, te pripravcima za jačanje imuniteta za vegane.

Hladno prešana ekološka ulja, "Pannonian Grain" stižu iz Osijeka, a gospođa Zdenka Šalić dolazi s uljem suncokreta, badema, lješnjaka, oraha, sezama, lana, konoplje, brašna istih, te proteina konoplje.

U Kastvu će se okupiti 29 marljiva uzgajivača i proizvođača s " plodovima" svoga rada iz Postojne, Buzeta, Pule, Pazina, Veprinca, Kastva, Škalnice, Rijeke, Čabra, Krasnog, Oštarija, Karlovca, Zagreba, Sesveta, Bjelovara, Varaždina, Osijeka, i Metkovića.

Prostor sajma i stolove proizvođača krasit će radovi iz dječjih vrtića "Vladimir Nazor" iz Kastva, "Kockice" i "Poneštrice" iz Rubeša, te osnovnih škola "Milan Brozović" iz Kastva, "Drago Gervais" iz Brešca, " Rikard Katalinić Jeretov" iz Opatije i "Fran Franković" iz Drenove. 

  isprintaj članak