Šarene maske za lice dobivaju na popularnosti u Južnoj Koreji
Poznata glumica Kim Hye-soo objavila je na društvenim mrežama svoju fotografiju s maskom neonske boje. Fotografija je privukla velik broj klikova i lajkova. ...
Prirodan hidrogel kao ekološko rješenje za suše
Bečki znanstvenici razvili su hidrogel od potpuno prirodnih sirovina koji dugoročno poboljšava kakvoću tla. ...
Glačalo i glačanje
Kada kupujete novo glačalo obavezno provjerite ima li odgovarajući atest tj. zadovoljava li sigurnosne sustave u našoj zemlji. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Objavljeno: 19.03.2020. 19:45  
Salata od mahuna s metvicom i harissom
Salata od mahuna s metvicom i harissom

Salata o mahuna s metvicom i harissom

(Pet obroka)

 

Potrebno:

prstohvat morske soli 

1 kilogram mahuna, očišćenih i uklonjenih peteljki

1 srednje veliki češnjak 

2 žlice limunovog soka 

1 žlica naribane kore od jednog limuna

2 žlice tahinija

1/4 šalice grčkog jogurta 

1 do 2 žlice harisse 

3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

svježe mljeveni crni papar (količina po izboru)

1 mali stručak nasjeckanog vlasca

12 sitno nasjeckanih listova mente 

chilli pahuljice ili zdrobljeni čili

 

Priprema:

1. U velikom loncu zakuhajte jako slanu vodu. Pripremite zdjelu ledene vode. Ugrijte mahune brzo na 2 minute, a potom prokuhanu vodu ocijedite i stavite mahune u ledenu vodu. 

2. Pomiješajte češnjak i 1 žlicu limunovog soka u maloj sjeckalici ili blenderu. Miješajte dok češnjak ne porumeni. Dodajte tahini, jogurt, harissu i 1 žlicu maslinovog ulja i pomiješajte da se sastojci sjedine. Začinite po ukusu solju i paprom. Staviti na stranu. 

3. Umutite zajedno preostalu 1 žlicu limunovog soka, limunovu koricu, vlasac, mentu i preostale 2 žlice maslinovog ulja u velikoj zdjeli. Ocijedite mahune i pažljivo ih osušite u tanjuru ili na ladici s papirnatim ručnikom. Dodajte u zdjelu s preljevom i temeljito promiješajte. Prebacite na pladanj za posluživanje i pospite umakom harissa-tahini. Pospite pahuljicama od čilija. Poslužite odmah.

 

Vrijeme pripreme: 30 minuta

  isprintaj članak