Vruće ih posipemo vanilin šećerom. | Objavljeno: 02.01.2020. 08:47 |
Salenjaci
Potrebno:
1/4 kg sala
1/4 kg brašna
2 žumanca
5 dag šećera
žlica ruma
sol
2 dag pjenice
marmelada za nadjev
Priprema:
Salo oprati i očisti od kožica te ga nakon toga sameljeti u stroju za mljevenje mesa.
Od 1/4 kg brašna, 2 žumanjca, 5 dag šećera, žlice ruma, soli i 2 dag pjenice u 2 žlice mlakog mlijeka načinimo čvrsto tijesto i ostavimo ga da naraste.
Kada se tijesto dobro diglo izvaljamo ga, namažemo četvrti dio sala na tijesto, savijemo i razvaljamo ga, ponovno savijemo i ostavimo da se odmara.
Kada je tijesto četiri puta izvaljano i cijelo salo namazano, izrežemo kalupom pogačice, stavimo u sredinu vrškom noža marmelade, poklopimo drugom pogačicom i pečemo na dobroj vatri. Vrata pećnice ne otvaramo dok se pogačice ne dignu.
Vruće ih posipemo vanilin šećerom.
![]() |