Život bez muke i nereda
Jeste li se sjetili kupiti jeftinu plastičnu foliju i njome zaštititi radnu površinu prilikom rada za koji smatrate da će je dosta zaprljati? Kad završite jedno ...
Pet načina kako pronaći pravog životnog partnera
Postoje razne stvari koje nekome mogu otežati pronalazak srodne duše, počevši od previše zauzetosti poslom, nespojivosti itd. Postoje čak i oni koji su odlučili ...
Kostarika je proglašena najsretnijom zemljom u Latinskoj Americi
Ovo istraživanje mjeri očekivano trajanje života, BDP po stanovniku, doživljaj korupcije, slobodu donošenja odluka, podršku drugih ljudi u teškim vremenima i ve ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Vruće ih posipemo vanilin šećerom.
Objavljeno: 02.01.2020. 08:47  
Salenjaci
Salenjaci

Salenjaci


Potrebno:

1/4 kg sala

1/4 kg brašna

2 žumanca

5 dag šećera

žlica ruma

sol

2 dag pjenice

marmelada za nadjev

 

Priprema:

Salo oprati i očisti od kožica te ga nakon toga sameljeti u stroju za mljevenje mesa.

Od 1/4 kg brašna, 2 žumanjca, 5 dag šećera, žlice ruma, soli i 2 dag pjenice u 2 žlice mlakog mlijeka načinimo čvrsto tijesto i ostavimo ga da naraste.

Kada se tijesto dobro diglo izvaljamo ga, namažemo četvrti dio sala na tijesto, savijemo i razvaljamo ga, ponovno savijemo i ostavimo da se odmara.

Kada je tijesto četiri puta izvaljano i cijelo salo namazano, izrežemo kalupom pogačice, stavimo u sredinu vrškom noža  marmelade, poklopimo drugom pogačicom i pečemo na dobroj vatri. Vrata pećnice ne otvaramo dok se pogačice ne dignu.

Vruće ih posipemo vanilin šećerom.

  isprintaj članak