Drevni kosturi poznati kao "Ljubavnici iz Modene" su mladići
Dva su mladića dakle, mogli biti ratni drugovi ili prijatelji, umrli zajedno tijekom okršaja i tako pokopani unutar istog groba “ ...
Mjesec na dan rođenja utječe na naše osobine
Ukoliko ste rpđeni u vrijeme punog Mjeseca potpuno ste drugačiji od osoba rođenih u doba polumjeseca. ...
Bosch započinje sezonu grijanja novim rap videozapisom
IFA 2019.: sezona počinje uz pametni i povezani sustav grijanja EasyControl ...
Anketa


Osmi put zaredom Rajska plaža u Loparu se na jedan dan pretvara u Copacabanu
Objavljeno: 10.07.2019. 19:31  
Samba Paradise Festival u četvrtak, 18. srpnja u Loparu
Samba Paradise Festival u četvrtak, 18. srpnja u Loparu<br>
  • Samba Paradise Festival u četvrtak, 18. srpnja u Loparu<br>
  • Samba Paradise Festival u četvrtak, 18. srpnja u Loparu<br>
  • Samba Paradise Festival u četvrtak, 18. srpnja u Loparu<br>

Vrući latino ritmovi i stotine kostimiranih plesača i glazbenika i ove godine stižu u Lopar gdje se održava osmi Samba Paradise Festival, zabavni plesno-scenski događaj na otvorenom koji na jedan dan u Hrvatsku donosi ozračje brazilske Copacabane. Tako će u četvrtak, 18. srpnja desetak kostimiranih plesnih i glazbenih skupina zabavljati tisuće turista latino ritmovima. 

Samba Paradise Festival postao je loparska tradicija otkako je održan prvi puta 2002. godine, a proteklih je godina privukao plesačice iz Brazila, Kube, Dominikanske Republike, Rusije, Ukrajine, Mađarske, Italije, Hrvatske, BiH i Slovenije.

 

"Drago nam je da možemo gostima ponuditi ovako jedinstven program. Turisti ne moraju putovati do Brazila, dovoljno je da dođu u Lopar i vidjet će Copacabanu u malom. Imamo pregršt prekrasnih pješčanih plaža, a ovim festivalom želimo usmjeriti promociju upravo na njih. Svake godine festival je sve bolji, a od ove očekujemo još i više” – istaknuo je Marin Mušćo, direktor Turističke zajednice općine Lopar.

 

Festival počinje šetnjom u povorci loparskim šetalištem, a putem kroz grad do Rajske plaže plesačice, capoeiristi, plesačice s vatrom, maskote i brojni drugi zabavljači potaknu turiste i stanovništvo. Latino zabava nastavlja se na pozornici na plaži sa službenim programom i scenskim koreografijama, a ludo ozračje i uzbudljiva glazba sigurno će sve posjetitelje rasplesati do kasno u noć.

Ugostitelji su se pobrinuli da ponuda hrane i pića ne bude samo obilna, već i tematska. Turisti mogu očekivati ljetne koktele, zalogajčiće te razne slastice koje okusom i izgledom pridonose brazilskom ozračju. 

 

Lopar ima 22 pješčane plaže, a upravo je Rajska plaža duga 1,5 kilometar, po izboru CNN-a 2013. godine uvrštena među sto najljepših plaža na svijetu. Upravo je ova pješčana plaža savršeno mjesto da svi posjetitelji dožive dašak izvornog brazilskog plesa, sambe. 

  isprintaj članak