Odjeća za pustolovna putovanja
Prirodna vlakna poput svile i vune, koliko god mislili da su otporna, neće izdržati pustolovna putovanja. ...
Pospremanje u svrhu zdravlja
Ovi kišoviti jesenski dani, kada nam se ne izlazi na dosadnu jesenku kišu, najbolji su za čišćenje od stvari koje obično zanemarujemo. ...
Prigodna poštanska marka “350 godina Sveučilišta u Zagrebu”
Od 1874. ukupno je više od pola milijuna studenata završilo studij na Sveučilištu u Zagrebu, a danas je po veličini među 15 najvećih sveučilišta u Europi. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Tajna je u obradi listova
Objavljeno: 24.01.2019. 16:37  
Samo je zeleni – zeleni čaj
Samo je zeleni – zeleni čaj

Polja čaja u Ugandi

Ne dajte se prevariti – drugi istočni čajevi poput crnog i wulong nisu tako učinkoviti kao zeleni. Tajna je u obradi listova koji se kod zelenog čaja pare što sprečava oksidaciju EGCG-a (epigalokatehin-galat koji sadržava dva puta više istih učinaka od resveratola iz crvenog vina). Crni čaj i wulong listovi fermentiraju i ECGC se pretvara u daleko manje učinkovit spoj.

Pazite i na upute jer pogrešna priprema zelenog čaja može ga pretvoriti u običnu toplu vodu čudnog okusa. Dakle, prokuhajte kvalitetnu vodu, pustite nekoliko minuta da se ohladi na 70-80 stupnjeva te njome prelijte čajnu žličicu omiljenog zelenog čaja. Ostavite maksimalno tri minute, procijedite i pijuckajte osvješćujući svaki gutljaj.

  isprintaj članak